MALAZGİRT Haber Girişi : 13 Ekim 2023 16:22

Malazgirt'te Firmalar Çalışacak Eleman Bulamıyor

Malazgirt'te Firmalar Çalışacak Eleman Bulamıyor
Muş’un Malazgirt ilçesi Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi’ndeki (TARMİSS) firmalar, asgari ücretten fazla maaşla çalışacak işçi bulamıyorlar.

 

 

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt ilçesinde TARMİSS sitesindeki Aktiv Tarım işletmecisi Ömer Hanay, verilen tüm iş ilanlarına rağmen yeterli müracaatın olmamasından dolayı sıkıntısı yaşadıklarını belirttiler.

 

TARMİSS’teki firmalar tarafından üretilen tarımsal aletler, yurt içinin yanı sıra Nahcivan, Azerbaycan, Gürcistan ve Irak’a ihraç ediliyor.

 

Bölgede personel konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarına işaret eden Aktiv Tarım Firması Satış Yetkilisi Ömer Hanay, ilçede eleman bulamadıklarını ifade ederek, ” İlçemizde kalifiye elemanlar için asgari ücretten fazla maaş ve SGK vermek istememize rağmen işçi bulamıyoruz. Bizim yanımızda çalışan işçilerimizi servislerle evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz. Ama yine de çalışacak eleman bulamıyoruz. Tek derdimiz ve tek amacımız bu tesisi tam kapasite çalıştırmak. Ben şahsen satış ve pazarlama müdürüyken, işsizlikten dolayı tamirat ve sevkiyatla uğraşıyorum. Tüm Malazgirtli kardeşlerimize sesleniyorum; işimiz yok diyenler bizimle irtibata geçsinler." dedi.

 

 

20 KİŞİ ALINACAK

 

Hanay,” Başruvu yapacaklar illa usta olmalarına gerek yok, vasıfsızda olabilirler bizler vasıfsız elamanlarda asgari ücret vereceğiz. Yeter ki çalışmak istesinler kapımız her kese açık. Başvuru olması halinde yaklaşık 20 elaman almayı düşünüyoruz. Müracaatlarını organize sanayi sitesinde bulunan Aktiv tarım firmamıza bekliyoruz.”dedi.

 

Haber: İlhan Güvenir

Resmi İlanlar