MALAZGİRT Haber Girişi : 06 Mart 2024 12:38

Malazgirt’te ete zam gelecek mi? Ramazan arefesinde et ve gıda fiyatları nasıl…

Malazgirt’te ete zam gelecek mi? Ramazan arefesinde et ve gıda fiyatları nasıl…
​​​​​​​Ramazan aynın başlamasına sayılı günler kala market ve kasaplardaki  etiketlerin üzerindeki fiyatlar Malazgirtlileri kara kara düşündürüyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt’te Ramazan ayı alışverişi başladı. Ancak  marketlerde, manavlarda ve kasaplarda günlük ihtiyaçlar bir önceki yıla oranla 2-3 kat artmış durumda. Bu durum özellikle asgari ücretle çalışan ve dar gelirli olanları düşündürüyor.

 

 


Alparslandiyarı.com’a konuşan vatandaşlardan Kutbettin Pulat, "Ne zaman et aldığımı hatırlamıyorum." dedi.


Günlük ihtiyaçların dışında kira, elektrik, doğalgaz ve özel harcamalar da vatandaşın geçimini zar zor sağladığını dile getiren Kutbettin Pulat, Ramazan ayı  öncesi fiyatların yükseldiğini söyledi. 

Ramazan alışverişi için çarşı-pazara yönelenler, fiyatlardan yakınıyor.

 

 

FİYATLAR ATEŞ PAHASI 

 

Malazgirt alparslandiyarı.com vatandaşlara fiyatları sordu.

Malazgirtli vatandaşlar “Fiyatlar ateş pahası, nasıl yapalım oruç tutacağız mecburen.” dediler

Ekmeğin 7.50 TL olduğunu belirten diğer bir vatandaşlar ise , “Bazılarımız gerçekten evine et almakta zorlanıyor. Ramazan ayı öncesi fiyatlarda yükseliş görüyoruz. Et almak gerçekten lüks oldu. ”diyerek dert yandı.

İlçede etin kilosu bu günlerde Ramazan ayı öncesi koyun eti 350 ile 400 TL arasında dana eti ise 450 ile 500 TL arasında değişiyor. Fiyatların ramazan ayında daha da yükseleceği belirtiliyor. 

 

 

"ETE ZAM OLABİLİR"

İlçede kasaplık yapan esnaflar ise Ramazan ayına kadar yeni bir zam gelip gelmeyeceği belli değil dediler. Ama zam yapılacağını dile getirdiler. 
Et almak isteyen vatandaşlar etlerini bugünden alsınlar diyen kasap esnafı Ramazan ayında zam yapılabileceğini dile getirdiler. 


Malazgirt’te kasaplık yapan esnaflar ise Ramazan’da zam gelip gelmeyeceği belli değil dediler.

 

 

RAMAZAN AYI İÇİN GIDA ÜRÜNLERİNDE İNDİRİME GİDECEĞİZ

 

İlçede gıda satışı yapan esnaflardan Raif Kazancı ise,” bizler gıda ürünlerimiz hep dışarıdan getiriyoruz. Bir ay önce aldığımız ürünleri aynı fiyata alamıyoruz. O yüzden fiyatlarda değişiklikler olabiliyor. Ama biz toptan aldığımız zaman fiyatlardan çok etkilenmiyoruz. Ramazan ay içinde bizde indirim yapmaya karar verdik. Malazgirtli vatandaşlarımız rahat bir Ramazan ayı geçirsin diye.”

 

"HABER VEYSEL EŞİN"


 

Resmi İlanlar