MALAZGİRT Haber Girişi : 28 Haziran 2023 09:53

Malazgirt’te En Tatlı Bayram Geleneği Devam Ediyor

Malazgirt’te En Tatlı Bayram Geleneği Devam Ediyor
Malazgirt’te yaşayan çocuklar hep birlikte kapı kapı dolaşıp şeker toplarken, ellerindeki şeker tepsileri ile çocukları bekleyen ilçe halk geleneği devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyor.

 

Kurban  Bayramı'nın en önemli gelenekleri arasında yer alan şeker toplama geleneği, Malazgirt’te tüm renkleri ile devam ediyor. Selçuklu mahallesindeki bazı evler 5 -8 kilo arasında çocuklara dağıtmak için şeker aldıklarını dile getirdiler.

Vatandaşlar, bayramın başlamasıyla birlikte evlerinin önünde ellerindeki şeker tepsileri ile çocukları bekledi. Çeşit çeşit çikolataların dağıtıldığı bayramda çocuklar poşetlerle şeker topladı.

 

Mahalledeki tüm evleri dolaşacağız

 

Kapı kapı gezip şeker toplayan çocuklardan Şilan Demir, bayramların çok güzel olduğunu belirterek, "Bugün bayram. Mahallemizdeki  evleri gezdik. Bugün akşama kadar şeker toplayacağız, çok güzel şekerler topladık" dedi.

 

Şeker toplayan bir diğer çocuklardan Fatmanur Demir, sabah erken uyandığını ifade ederek, "Bugün bayram olduğu için çok mutluyum. Akşama kadar gezerek mahallemizdeki  tüm evlerde  şeker toplayacağız" şeklinde konuştu.

 

 

Kardeşleri ve kuzenleri ile birlikte şeker toplayan çocuklardan Hayat Demir ise, "Ben buraya Elazığ’dan geldim. Burada bayramımız çok güzel geçiyor. Kuzenlerim, arkadaşlarım ve kardeşlerim ile birlikte şeker toplamaya çıktık. Bugün bizim için çok mutlu olduğumuz bir gündür" şeklinde konuştu.
 

Resmi İlanlar