MALAZGİRT Haber Girişi : 04 Eylül 2024 09:45

Malazgirt’te ekmek zammı! Açıklama geldi

Malazgirt’te ekmek zammı! Açıklama geldi
Malazgirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nazım Yalçın, ekmek fiyatlarıyla ilgili son günlerde gündeme gelen zam haberleri hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

 

 

 

ALPARSLAN DİYARI-Başkan Yalçın, ilçe genelinde uygulanan ekmek fiyatlarına yönelik alınan kararların Malazgirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı.

 

Başkan Yalçın, yaptığı açıklamada, "Malazgirt ilçesinde uygulanan ekmek zammı kararıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın hiçbir alakası yoktur. Bu zam kararı, tamamen Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından oluşturulan komisyonca alınmış ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu'na sunulmuştur. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu'na sunulan ekmek fiyatları, enflasyon oranlarına göre belirlenmekte olup, bizlerin bu süreçte herhangi bir inisiyatif kullanma durumu söz konusu değildir," dedi.

 

EKMEK ZAM KARARNAMESİ

 

Başkan Yalçın'ın açıklamalarında dikkat çektiği üzere, ekmek fiyatlarına yönelik zam talebi, Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yapılan çalışmalar sonucu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu'na sunulmuştur. Bu süreçte 24 Aralık 2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik hükümleri doğrultusunda, esnaf ve sanatkarların ürettikleri mal ve hizmetlerin fiyat tarifelerinde değişiklikler yapılmıştır.

 

Sunulan yeni ekmek fiyatları, Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından uygun görülmesine rağmen, Ticaret Bakanlığı tarafından henüz onaylanmamıştır. Bakanlık, civar illerdeki emsal fiyatları dikkate alarak Muş il genelinde belirlenen ekmek fiyatlarının uygulanması kararını valiliklere iletmiştir.

 

SONUÇ OLARAK

 

Başkan Yalçın, açıklamasında, Malazgirt ilçesindeki esnafın bu süreçte herhangi bir etkisinin olmadığını vurgulayarak, ekmek fiyatlarındaki artışların ilçe esnafının insiyatifi dışında gerçekleştiğini belirtti. Vatandaşların bu konuda doğru bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, Muş genelinde uygulanacak fiyatların civar illerdeki emsal fiyatlar doğrultusunda belirlendiğini hatırlattı.

 

 

Başkan Yalçın, "Bu tür hassas konularda halkımızın doğru bilgilendirilmesi son derece önemlidir. Esnafımızın ve halkımızın zarar görmemesi adına gereken bilgilendirmeleri yapmaya devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar