Malazgirt’te dronla ilaçlama… 10 dakikada 10 dönüm

Malazgirt tarım arazilerinde haritalama sistemiyle tarladaki ürünler havadan kısa sürede ilaçlandı. Havadan yapılan ilaçma çevreyi toprağı kirletmeden, ürünlere  zarar verilmeden kısa sürede yapılıyor.

Dron 10 Dakika Havada Kalabiliyor

Yetkililer;dronu üreticilerin ihtiyacı dahilinde arpa, buğday, şeker pancarı tarlaları, meyve ve sebze bahçelerinin gübrelenmesi ve ilaçlanmasında kullandıklarını dile getirdi.

Dron ile üreticilere sıvı ilaç ve gübreleme hizmeti verdiklerini anlatan yetkililer, "yeni nesil dronlar ile tarım arazilerinde ilaçlama yapıyoruz. Dronlarımız ortalama 10 litre sıvı kapasiteli. 10 dakikada yaklaşık 10 dönümlük yeri ilaçlayan ve gübreleyen bir hava aracı. Bu sayede yakıttan, personel maliyetinden tasarruf sağlıyoruz. Aynı zamanda da ürünlerin zarar görmemesini amaçlıyoruz."

Maliyeti azaltıyor

Konu ile ilgili bilgi veren Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, dron ile ilaçlamanın etkili ve maliyetinin düşük olması nedeniyle tercih edebileceğini söyledi.

Daha önceki yıllarda büyük arazilerin uçaklarla ilaçlamasının yapıldığına işaret eden Kılıç, "Ama artık eski uçaklar kullanılmaz oldu, şimdi traktörlerle bu işi yapıyoruz." dedi.

Uygulama ile maliyetin çok daha düşük olduğunu gördüklerini anlatan Kılıç, "Bu şekilde aşırı şekilde ilaçtan ve su kullanmadan, çevreyi, toprağı kirletmeden, içtiğimiz suya kadar ilaçla kirletmenin bir nebze önüne geçmiş oluyoruz. Çünkü ilaç nokta atışıyla yapılmış oluyor. Fazla toprağa sirayet etmeden ilaçlama yapılıyor." diye konuştu.

Vatandaşlar ise;dron sayesinde kısa zamanda tarım arazilerimizi ilaçlamasını yapabiliyoruz. Hem zamandan tasarruf yapıyoruz, hem de maddi açıdan daha uygun. İlaçlamanın etkili ve maliyetinin düşük olması nedeniyle tercih edebileceğini söylediler

 

 

  • 4 / 1 Malazgirt’te dronla ilaçlama… 10 dakikada 10 dönüm 0

  • 4 / 2 Malazgirt’te dronla ilaçlama… 10 dakikada 10 dönüm 1

  • 4 / 3 Malazgirt’te dronla ilaçlama… 10 dakikada 10 dönüm 2

  • 4 / 4 Malazgirt’te dronla ilaçlama… 10 dakikada 10 dönüm 3