MALAZGİRT Haber Girişi : 04 Şubat 2024 12:42

Malazgirt’te dondurucu soğukta ekmek mücadelesi

Malazgirt’te dondurucu soğukta ekmek mücadelesi
Hava sıcaklığının gündüz sıfırın altında 15 dereceye düştüğü Malazgirt’te zor koşullara rağmen satışlarına devam eden seyyar satıcılar, üşümemek için sürekli ateş yakıp kat kat elbise giyiyor.

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye'de kışın en sert geçtiği illerden olan ve kar yağışı sebebiyle tamamen beyaza bürünen ilçenin seyyar esnafı, geçim sıkıntısının yanı sıra dondurucu soğukla da mücadele ediyor.

 

Hava sıcaklığının sıfırın altında gece 20, gündüz ise 15 dereceye düştüğü ilçedeki seyyar satıcılar, sabahın erken saatlerinde tezgâhlarını hazırlama telaşına giriyor.

 


Saatler süren kurulum ve ürün yerleştirme işleminin ardından tezgâhlarının başına geçen pazarcılar, üşümemek ve sattıkları yiyecekleri soğuktan korumak için çadır açıp pazar yerinde sobada ve tenekede ateş yakmak zorunda kalıyor.

 

 

ÜŞÜMEMEK İÇİN 8 KAT ELBİSE

 

Üşümemek için kat kat elbise giydiğini belirten balıkçı Ramazan Yıldırım, ekmek mücadelesi için sıkı giyiniyoruz dedi. Soğuk havaya rağmen müşterilerini güler yüz ve esprili sözlerle karşılayan Malazgirtli seyyar satıcılar, ellerindeki ürünlerin tamamına alıcı bulunca mutluluk yaşıyorlar.

 

 


15 YILDIR AYNI YERDE BALIK SATIYOR


İlçede 15 yıldır seyyar satıcılık yapan Serhat Karataş,  kış aylarında soğuklar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını söyledi. Karataş, çalıştığı günlerde yaklaşık 10 saat ayakta kaldığını belirterek, "8 kazak, 5 tane eşofman 3 tane de çorap giydim. Yine ısınmak çok zor, ısınamıyorum." dedi.


Pazarda alışveriş yapan Ömer Yamlı da pazarcı esnafın da düşünülmesi gerektiğini belirterek, "Kimse keyfinden bu soğukta burada durmaz. Çoluk çocuğuna ekmek götürmek için buradalar. Biz de hem ucuza alıyoruz hem de esnafımıza katkımız oluyor." dedi.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN
 

Resmi İlanlar