SAĞLIK Haber Girişi : 22 Kasım 2023 14:12

Malazgirt’te Doktor ve sağlık çalışanları bu sefer okulu ‘İyileştirdiler’

 Malazgirt’te Doktor ve sağlık çalışanları bu sefer okulu ‘İyileştirdiler’
Malazgirt’te görev yapan İlçe Sağlık Müdürlüğü doktor ve sağlık çalışanları, hazırladıkları proje ile bir köy okulunu eğitime uygun hale getirdi. Öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt ilçe Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin, Ebe Bediye Peker, Hemşire Vedat Kızılboğa ve öğretmen eşi Nuray Kızılboğa ile sağlık çalışanı Erkan Kılınç Bedamözü köyündeki ilkokul binasını kendi imkanları ve maddi yardımlarla onardılar.

 

 

 

Sağlıkçılar, hafta içi her gün mesai saatlerinde İlçe Sağlık Müdürlüğünde çalıştıktan sonra hafta sonlarını ise tatil yapmak yerine Bademözü köyüne giderek okulun duvarlarını onardılar, sınıfları boyadıktan sonra okulda temizlik yaptılar. Sonrada okulda okuyan tüm öğrencilere kitap ve kırtasiye yardımı yaptılar.

 

 

TATİL YAPMADILAR OKULU YENİLEDİLER

 

Malazgirt ilçe Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin,” ilçe sağlık müdürlüğü ekipleri olarak köylerimizde yaptığımız sağlık eğitimleri sürecinde köy okullarımızda öğrencilerimiz ile bir araya gelme fırsatı yakaladık. Bu konuda ne yapabilir noktasında Bedamözü köyü ilkokulunu seçtik ve bu okulun içyapısını yenilemek, ayrıca kitap ve kırtasiye yardımı yapma kararı aldık. Kaymakamımız Sayın Göksu Bayram’ın izinleri dâhilinde bu yola çıktık. Okulumuzun iç boyalarını bizler yaptık. Kapı ve fayanslarını ise ustalara yaptırdık. Okulumuzun boylarını yaparken özelikle yöredeki hayvanlardan esinlendik. Ekibimizde bulunan arkadaşlarımız Bediye Peker, Vedat Kızılboğa ve eğitimci eşi Nuray Kızılboğa ile sağlık çalışanı Erkan Kılınç hafta sonralarını burada geçirdiler.”dedi.

 

SOSYAL MEDYADAN KAMPANYA BAŞLATTILAR

 

İlçe Sağlık Müdürü Çetin,” sosyal medyadan başlattığımız projede bize Türkiye’nin şehirlerinde ve hatta Avrupa’dan maddi destek gönderen herkese çok teşekkür ediyorum. Bize destekte bulunulmasaydı biz bu projeyi kesinlikle yapamazdık. Destek olan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Bu projeyi onlar sayesinde hayata geçirebildik. Son olarak bize gelen yardımlar ile 3 okulumuza daha kırtasiye ve kitap yardım yapma kararı aldık”dedi.

 

LÜTFEN ÇOCUKLARINIZI OKULA GÖNDERİN

 

İlçe Sağlık Müdürü Çetin,” Özellikle kırsal bölgelerde okula devam sorunu ve erken yaşta okula bırakma sorunları çok yüksek boyutlarda. Çocuklarımız erken yaşlarda okulu bırakıyor okula gitmiyor. Ben buradan ailelere seslenmek istiyorum: Annelerimiz babalarımız lütfen çocuklarımız okula kendileri gitmek istemeseler bile siz onları okula yollayın. Onlar okumanın önemi bu yaşta kavrayamayabilirler siz onlara okumanın önemini anlatın. Çocuklarımızı seviyorsak onlar için yapabileceğimiz en iyi şey onları okula kazandırmak olacaktır.”dedi.

 

Okulda okuyan öğrencilerden Fatma Yıldız ise,” okulumuza hoş geldiniz.okulumuza bağış yaotığınız için çok teşekkür ederiz. Okulumuz için fayas yaptılar. Kalemlik, kitap, defter, boyama kitabı yani her şeyi getirdiler. Çok heyacanlıyız böyle bir okulun içinde ders yaptığımız için.sağlıkçı ağabeylerine ve ablalarına çok teşekkür ediyoruz.” dedi

 

Velilerden Bedrettin Gül ise,”ilçe sağlık çalışanlara çok teşiekkür ediyoruz. Ellerini bize uzattılar. Okulumuzun içini yeniden yaptılar. Allah hepsinden razı olsun.Korona virüs pandemisinde kahraman olan sağlıkçılarımız, bu seferde çocuklarımızın kahramanı oldular.”dedi.

 

 

HABER:İLHAN GÜVENİR

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar