MALAZGİRT Haber Girişi : 08 Temmuz 2023 11:26

Malazgirt'te doğal gaz çalışmaları ilçe merkezine ulaştı!  İlçe halkı bu kış doğal gaz ile ısınacak mı?

Malazgirt'te doğal gaz çalışmaları ilçe merkezine ulaştı!  İlçe halkı bu kış doğal gaz ile ısınacak mı?
Malazgirt'te doğalgaz kullanımına geçilmesi için çalışmalar sürüyor.



Malazgirt'te doğalgaz alt yapı çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Patnos yolu başlangıcından başlanan çalışmalar ilçe merkezine ulaştı. 


Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan ihalenin ardından yüklenici firma ilçe merkezinde kazı, kaynak ve boru döşeme çalışması yapıyor.


İlçe geneline 40 km’lik hat çekilmesi ile tamamlanacak olan çalışmanın yaklaşık olarak 15 km’lik bölümü tamamlandı.
Malazgirt’tin  en işlek caddelerinden olan Yılankıran Caddesinde devam eden kazı çalışmalarını inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Belediye Başkanı Cengiz Altın, hizmetin ilçe halkına hayırlı olması dileğinde bulundu.

 


"Çalışmalar için anlayış bekliyoruz"


Altın, “İlçemiz cadde ve sokaklarında doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Bu çalışma sürecinde vatandaşlarımız belki sıkıntı çekebilirler. Ancak doğalgaz çalışması bitiminde doğalgaz verilmesi ile bu sıkıntılar son bulacaktır. Doğalgaz kullanımı ile birlikte özellikle de kış aylarında yaşanılan hava kirliliği tamamen çözülecek ve daha temiz bir hava ortamında yaşayacağız.

 


"İlk doğal gaz yakma 26 Ağustos’ta"

 

Bu kış ilçe halkının doğal gaz ile ısınacağını söyleyen Altın  "ilçemizde doğalgaz bir hayaldi. Çok şükür biz bu hayali gerçekleştirdik. Yüklenici firmamız, inşallah ekim ayı içinde ilk etap çalışmalarını bitirip, ilçeye doğal  gaz verecekler. Doğalgaz ilk yakma çalışmasını ise 26 Ağustos’ta Malazgirt zafer kutlamalarında yapmayı hedefliyoruz.  İnşallah ekim ayı içinde ise ilçemizde doğalgaz yakmaya başlanacak." dedi.

 

 

"Doğalgaz ilçemizde göçü durduracak"

 

Başkan Altın, "ilçemizde doğalgaz olmaması çok büyük eksiklikti. Doğalgazın ilçemize gelmesi sayesinde, ilçemizde düzensiz göçün duracağını temenni ediyoruz.  İlçemiz yavaş yavaş tarihi kimliğinin yanında modern bir kimliğe de kavuşuyor. Bizde belediye olarak ilçe halkımıza her türlü belediye hizmetlerini sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."dedi.

 

"Yüklenici Firma Müjdeyi Verdi"

 

Yüklenici firma yetkilisi Yunus Önalan ise ilçe merkezinde yaklaşık 40 km doğalgaz hattı çekeceklerini en geç Ekim ayı içinde ilçeye doğalgaz vereceklerini belirttiler.


Firma yetkilisi Yunus Önalan, "Yaklaşık olarak 40 gün önce başlattığımız çalışmalar sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Bu yıl ilk etapta 40 kilometre alt yapı işi yapmayı düşünüyoruz.  Şuanda yaklaşık 15 km’lik çalışmamız bitmiş durumda.  Herhangi bir aksilik olmaması durumunda  Ekim ayının sonlarına doğru ilçede doğal gaz vermeyi planlıyoruz." dedi.

 
 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.