MALAZGİRT Haber Girişi : 10 Şubat 2023 14:45

Malazgirt’te depremzedeler için yardım kampanyası

Malazgirt’te depremzedeler için yardım kampanyası

Malazgirt’te depremzedeler için yardım kampanyası

Malazgirt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Malazgirt Belediyesi ve STK’ların elbirliğiyle depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında kuru gıda, çocuk bezi, battaniye, giysi ve ayakkabı toplandı.

Malazgirt Kaymakamlığı ve Malazgirt Belediyesin sabah saatlerinde yaptığı yardım çağrısına kayıtsız kalmayan STK’lar, ilçe sakinleri, depremzedelere yardımcı olabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. İmkânları ölçüsünde satın aldıkları ya da evlerinden getirdikleri yardımları vakıf ve belediye yetkililerine teslim eden vatandaşlar, merkez üssü Gaziantep olan ve yaklaşık 10 ilde yıkıma sebep olan yüzyılın en büyük depremindeki depremzedelerin yanında olduklarını belirttiler.

Malazgirt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Malazgirt Belediyesi çalışanlarının esnafını tek tek dolaşılarak topladıkları yardımları deprem bölgesine ulaştırılmak üzere, tarihi Milli Parkı içinde bulunan spor salonunda topladılar.

‘Jandarma ve öğretmenler kolileri paketlediler’

Spor salonu içinde toplanan yardım malzemeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri, Malazgirt Belediyesi çalışanaları, Jandarma, tatilleri yardım malzemelisi paketleyerek değerlendiren öğretmenler ve çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı.

‘Kaymakam ve Belediye Başkanından geçmiş olsun Türkiye mesajı’

Spor salonun içerinde toplanan yardımların düzenlenme aşamasını takip eden Malazgirt Kaymakamı Göksü Bayram ve Belediye Başkanı Cengiz Altın, yüzyılın en büyük depreminde yaşamını yitirenlere baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar dilediler.

 

 

Resmi İlanlar