MALAZGİRT Haber Girişi : 26 Ekim 2023 17:38

Malazgirt’te Cumhuriyetimizin 100. Yılında Fotoğraf ve Resim Sergisi açıldı

Malazgirt’te Cumhuriyetimizin 100. Yılında Fotoğraf ve Resim Sergisi açıldı
Malazgirt Kaymakamlığı, Malazgirt Kültür Müdürlü ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Cumhuriyet temalı fotoğraf ve resim sergisi” düzenlendi.

 

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt Kaymakamlığı, Malazgirt Kültür Müdürlü ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, bir Cumhuriyet ilçesi Malazgirt’te “Geçmişte Malazgirt’te Cumhuriyet kutlamaları fotoğraf ve günümüz de Cumhuriyet temalı resim sergisi” konulu fotoğraf ve resim sergisi düzenlendi.

 

 

Fotoğraf ve Resim sergisinin açılışına Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Belediye Başkan Vekili Fesih Akkuş, İlçe Emniyet Müdürü Serhan Türk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Kültür Müdürü Sevil Yaman Acaroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, Kurum Amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

CUMHURİYET’İ YENİDEN YAŞADIK

 

Kaymakam Göksu Bayram, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları çerçevesince İlçemizdeki okullarda ve kurumlarda birçok etkilik gerçekleştiriyor. Bu etkinliklerden bir tanesi de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Fotoğraf ve Resim” sergisi oldu. Bu serginin oluşmasında emeği gecen herkesi yürekten kutluyorum. Bir Cumhuriyet ilçesi olan Malazgirt’imiz de Cumhuriyeti yeniden yaşadık.”dedi.

 

Cumhuriyetimizin 100. Yılından Geleceğe Bakış konulu fotoğraf ve resim sergisinde Malazgirtli merhum ressam Saruhan Yaman’ın yaptığı 3 adet Atatürk kara kalem çalışması, tarihi Malazgirt ilçesinde Cumhuriyet bayramı etkinliklerinde çekilmiş Kültür Müdürü Sevil Yaman Acaroğlu’nun arşiv fotoğrafları ile günümüzde Cumhuriyet temalı Malazgirt Alparslan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı için yaptıkları resimler sergilendi.

 

 

MERHUM RESSAM SARUHAN YAMAN UNUTULMADI

 

Malazgirtli Ressam Saruhan Yaman'ın Mustafa Kemal Atatürk portresi kara kalem çalışmaları oldukça ilgi gördü ve duygusal anlar yaşattı.

 

HABER İLHAN GÜVENİR

 

Resmi İlanlar