MALAZGİRT Haber Girişi : 21 Temmuz 2023 10:34

Malazgirt’te çiftçiler bir yıllık emeklerinin ziyan olmaması için nöbete başladı!

Malazgirt’te çiftçiler bir yıllık emeklerinin ziyan olmaması için nöbete başladı!
Türkiye'nin en önemli ovalarından birine sahip olan Malazgirt’te üreticiler, sıcak havalarla birlikte olası yangın olaylarına karşı tarlada nöbet tutuyor.

ALPARSLAN DİYARI-Geçtiğimiz hafta başlayan arpa ve buğday hasadının ardından Muşlu çiftçiler çiftçiler, olası yangın olaylarına karşı tarlalarının başında gece gündüz nöbet tutuyor. Malazgirt’te arpa ve buğdayın bu yıl da oldukça değerli olduğunu ve hasat sonrası zaman zaman tarlalarda yangın olayları yaşandığını hatırlatan üreticiler, tarlada hasat öncesi nöbetlerine devam ettiklerini ifade eden çiftçiler, araçların içinde, yer yer tarladaki kulübelerde sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tuttuklarını anlattı. 

 

 

 

 

 

 

7/24 TARLADA HAZIR BULUNUYORLAR

 

 

Gecenin ilerleyen saatlerinde sık sık tarlayı dolaşarak herhangi bir olumsuzluk olup olmadığını kontrol ettiklerini dile getiren çiftçiler, "Herhangi bir olumsuz durumda anında müdahale etmek için hazır bulunuyoruz” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

"ÇOK ZAHMETLİ VE EMEK İSTEYEN BİR İŞ"

 

 

Hububat ekimi çok emek ve özveri isteyen bir iş. Sonbahar aylarında ekilen buğday ve arpa bu sene yağışların fazla olmasıyla beraber oldukça verimli hale geldi. Geçtiğimiz son birkaç yıla nazaran bu sene üreticinin yüzünün güldüğünü söyleyen çiftçiler, “Hepimiz bu kadar emek verip hasada günler sayarken halkımızın ve çiftçilerimizin çok daha dikkatli olmaları gerekiyor” diye konuştu.

 

 

Özellikle yol kenarından geçen araçların camlarından attığı sigara, cam ve yanıcı etkisi olan maddelerden kaynaklanan yangınların önüne geçmek için yol kenarlarında nöbet tutup yoldan geçen vatandaşları hem uyardıklarını hem de yaşanacak herhangi bir olumsuz durumda anında müdahale etmek için traktörler ve söndürme malzemeleriyle nöbet tutmaya devem ettiklerini ifade eden çiftçiler, “Hasat sezonu bitene kadar nöbetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haber:İlhan Güvenir
 

Resmi İlanlar