MALAZGİRT Haber Girişi : 09 Temmuz 2024 18:35

Malazgirt'te bir köyü dolu vurdu! Başkan Kılıç: Tarım arazileri zarar gördü

Malazgirt'te bir köyü dolu vurdu! Başkan Kılıç: Tarım arazileri zarar gördü
Malazgirt ilçesine bağlı İyi Komşu köyünde etkili olan yağmur ve dolu, tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Tahsin Kılıç, "Maalesef İyikomşu ve Yolgözler köylerimizde yoğun yağmur ve dolu etkili oldu. Tarım arazileri büyük ölçüde zarar gördü. Yarın bu köylerimizde zarar tespit çalışmaları yapacağız," dedi. Başkan Kılıç, çiftçilerin mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

 

 

Son günlerde Malazgirt ilçesinde şiddetli yağmurlar etkili olmaya devam ediyor. İyikomşu ve Yolgözler köylerimizde yaşanan bu doğal afet, köylülerin geçim kaynağı olan tarım ürünlerine büyük darbe vurdu. Zarar tespit çalışmalarının ardından gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.

 

Köy sakinleri, dolu yağışının tarım arazilerine verdiği zarardan dolayı endişeli olduklarını ifade ederken, yetkililerden acil yardım beklediklerini dile getirdi. Başkan Kılıç’ın açıklamalarıın devamında konuyu Malazgirt Kaykamamı Göksu Bayram'a ilettiklerini belirtti.

 

KAYMAKAM BAYRAM'DAN GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİ 

 

Konu ile ilgi Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç'tan bilgi alan Kaymakam Göksu Bayram ise tüm köylü vatandaşlara geçmiş olsun mesajşlarını iletti.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar