SPOR Haber Girişi : 27 Haziran 2024 02:12

Malazgirt’te 1990-2000’li yılların futbol ruhu özlendi!

Malazgirt’te 1990-2000’li yılların futbol ruhu özlendi!
Malazgirt’te özellikle 1990-2000’li yıllarda yaygın olan futbol sporu giderek önemini yitirdi. Çok sayıda futbol turnuvasının yapıldığı ilçedeki futbol başarısı yerini atletizme bıraktı…

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Malazgirt ilçesinde geçmiş yıllarda etkili olan spor branşı futbol son yıllarda eski önemini yitirdi. Tek futbol kulübünün bulunduğu ilçede atletizm branşı öne çıkmaya başladı.

 

ATLETİZMDE BÜYÜK BAŞARILAR

 

Atletizm branşında son yıllarda özellikle hocaların öğrencileri teşvik etmesi başarı getirdi. 2010’lu yıllardan sonra Malazgirtli sporcular atletizm alanında ilçe, il ve Türkiye dışında uluslararası müsabakalarda da milli düzeyde başarılar elde etti.

 

“FUTBOL KÜLTÜRÜ YOK OLMAZ AMA İNİŞLİ-ÇIKIŞLI BİR GRAFİK SEYREDER”

 

Malazgirtli gazeteci ve söyleşi yazarı Y. Özgür Bülbül, futbol kültürünün Malazgirt’te yok olmayacağını ancak inişli ve çıkışlı grafik seyredeceğini aktarıyor. Bülbül, “Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte doğadan uzaklaşan gençler haliyle spor aktivitelerini dahi telefon, tablet ve oyun konsollarına taşıdı. FİFA ve PES gibi oyunlarla futbol oyunu oynayan gençler için ebeveynler dikkat etmesi gerekiyor. Sosyal medya ve internetle geçirilen zaman dilimi minimuma indirilmelidir. Spor oyunları için gençlere her ilçe ve ilde kulüpler aracılığıyla e-Spor merkezleri açılmalı. Bunun dışında spor kulüplerine maddi ve manevi destek sağlanarak, çocukların sportif aktivitelerine destek sunulmalıdır” dedi.

 

“1990 VE 2000’Lİ YILLARDA İLÇE VE KÖYLER ARASI TURNUVALAR VARDI”

 

Futbol hakemliği ve futbol antrenörlüğü deneyimi de bulunan Bülbül, geçmiş yılları örnek verdi. Özellikle 1990 ve 2000’li yıllarda ilçe ve köyler arası turnuvalar olduğunu hatırlatan Bülbül, “Çocukluk ve gençlik dönemlerimize baktığımız zaman esnaf, kurumlar, işletmeler ve köyler Malazgirt Zaferi etkinlikleri dışında yılın belirli dönemlerinde takımlarını kurarak turnuvalar yaparlardı. Seyir zevki yüksek maçlara akın akın gidilirdi. Malazgirt’in BAL’da o dönemki adıyla GAL’da ilçe sakinlerinin dışında ilçede görev yapan herkesin severek geldiği bir maç kültürü vardı. Ayrıca turnuvalar dışında hazırlık maçları dahi ilgi görürdü. Birçok köyde dahi tahta kalelerin olduğu beyaz çizgilerin çekildiği anlayan kişilerin hakem olduğu ve saygı duyduğu o güzel günleri yeniden yakalamak için herkesin birbirine destek olarak ortak bir çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Muş ili içerisinde çok sayıda farklı farklı şampiyonalara U ligleri olarak tabir edilen 10’lu yaşlardaki çocukların gelişim maçlarına ilçelerin katılamadığı biliniyor. Özellikle uzak ilçelerdeki kulüpler maddi yetersizlik nedeniyle liglere katılmakta zorlanıyor.

 

Özel Haber: Veysel Eşin

 

 

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen arıcıların yüksek bal verimi için Muş’taki tercihleri belli oldu!

 

Muş’un dikkat çeken ilçesinde inşaat patlaması: Şehirleşme hız kazandı!

 

 

Resmi İlanlar