GÜNDEM Haber Girişi : 15 Temmuz 2024 18:59

Malazgirt'te 15 Temmuz Şehitleri unutulmadı!

Malazgirt'te 15 Temmuz Şehitleri unutulmadı!
Malazgirt ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde şehitler anıldı.

 

ALPARSLAN DİYARI-Etkinlikler, şehitler için okunan mevlit ile başladı. Mevlidin ardından Malazgirt Müzesi'nde özel olarak düzenlenen "15 Temmuz Salonu" gezildi.

 

 

Bu salonda, o kara günlerin resimlerle, Ömer Halisdemir’in heykeli ve tank maketi ile detaylı bir şekilde anlatılıyor.Salonu gezen konuklar o kara günleri yeniden yadılar ve bir kere daha teröre lanet dediler.

 

 

Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram önderliğinde, Konakkuran Belediye Başkanı Remzi Çetin, Malazgirt Jandarma Komutanı Teğmen Ömer Sadık Uğur, İlçe Müftüsü Memet Hakkı Ayhan, İlçe Milli Eğitim Müdrü Vedat Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yakup Bozkurt, Malazgirt Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Kara, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, daha sonra Şırnak'ta şehit olan İsmail Bülbül'ün mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerini ilettiler.

 

 

 

Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, "Bugün burada şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği büyük direnişi ve birlik ruhunu burada da hissetmek bizleri onurlandırıyor." şeklinde konuştu.

 

 

15 Temmuz'un Türkiye için önemine vurgu yapan Bayram, "Bu kutsal gün, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha gösterdiği anlamlı bir direnişin simgesidir. Şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı korumak ve yaşatmak için kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz." dedi.

 

Etkinliklere katılan vatandaşlar, şehitlerin anısını yaşatmanın ve milli birlik ruhunu canlı tutmanın önemini vurguladılar.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar