MALAZGİRT Haber Girişi : 10 Kasım 2023 12:41

Malazgirt’te 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği

Malazgirt’te 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği
Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında Malazgirt’te törenle anıldı.
Malazgirt’te 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği

 

 

 

ALPARSLAN DİYARI- İlk tören Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başladı. 

 

 

 

MALAZGİRT'TE ZAMAN DURDU

 

Program; saat 09:05'te siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunması ve göndere çekilen bayrağın yarıya indirilmesi ile buradaki program sona erdi. 

 

 

Programın ikinci bölümüne ise Malazgirt İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü KYK Yurdu Konferans Salonu'nda devam edildi.

 

Atatürk'ü anma programı Şehit Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve ilçedeki müzik öğretmenleri tarafından koro halinde Atatürk ile ilgili şarkı ve türküler okunmasının ardından programda ilçe genelinde Atatürk konulu resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

 

 

Programa Malazgirt Kaymakam Vekili Muş Vali Yardımcısı Cihat Abukan, Belediye Başkanı Cengiz Altın, Cumhuriyet Başsavcıları Nermin Çankaya, Pınar Özçulcu, Konakkuran Belediye Başkanı Abdurrahman Ömeroğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, İlçe Emniyet Müdürü Serhan Türk, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER:İLHAN GÜVENİR

 

 

 

Resmi İlanlar