GÜNDEM Haber Girişi : 06 Haziran 2023 10:06

Malazgirt Sevdalısı Profesör, Sultan Alparslan Diyarına Rektör Olarak Atandı

Malazgirt Sevdalısı Profesör, Sultan Alparslan Diyarına Rektör Olarak Atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 üniversiteye yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yayınlanan kararnamede Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Mustafa Alican'ın atamasının yapıldığına yer verildi.
Malazgirt Sevdalısı Profesör, Sultan Alparslan Diyarına Rektör Olarak Atandı

İlçeye kattığı önemli çalışmalar ile Malazgirt Sevdalısı olarak anılan Prof. Dr. Mustafa Alican Muş Alparslan Üniversitesi Selçuklu ve Malazgirt Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SEMAM) kurucu müdürü olarak görev alıyordu. Muş Alparslan Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü görevinden 5 Haziran 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insifiyati ile Muş Alparslan Üniversitesi'ne Rektör olarak atandı.

 

Bir Malazgirt sevdalısı olarak Malazgirt’i anlatan birçok kitaplarının olmasının yanı sıra Malazgirt Savaşının gün yüzüne çıkması içinde canla başla çalışan Rektör Alican’ın ataması Malazgirtli vatandaşlar tarafından teveccüh ile karşılandı. Prof. Dr. Mustafa Alican'ın ‘Malazgirt Günlükleri’ kitabı en çok okunan kitapları arasında yer alırken “Malazgirt Zaferi: Bin Yıllık Miras”, “Malazgirt 1071:Kıymetin İlk Günü”, “Selçukluları Yeniden Keşfetmek”, “Doğunun ve Batının Büyük Sultanı: Alparslan”, başlıklı kitaplar ise başlıca Malazgirt konulu kitapları arasında yer alıyor. Yine Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması gibi önemli projelerde de yer aldı.

 

 

“Sultan Alparslan Diyarına Dönüyorum”

 

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Mustafa Alican,“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğüne tayin edildim. Yaklaşık iki yıl sonra yeniden Muş'a, Sultan Alparslan diyarına dönüyorum inşallah. Allah mahcup etmesin. Razı olacağı hizmetler yapmayı nasip eylesin” ifadelerine yer verdi.

 

Resmi İlanlar