YAŞAM Haber Girişi : 18 Temmuz 2024 15:45

Malazgirt savaşı alanında heyecan verici keşifler: 1071 yılına ışık tutacak bulgular ortaya çıkıyor

Malazgirt savaşı alanında heyecan verici keşifler: 1071 yılına ışık tutacak bulgular ortaya çıkıyor
Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma' projesi 5. yılında

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı alanın tespiti amacıyla yürütülen "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma Projesi" 5. yılın 2. etap çalışmaları başladı.

 

 

Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma projesi kapsamında 2019 yılında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığı büyük zafer Muş’un Malazgirt ilçesinde, 12 farklı üniversiteden 40 akademisyen ve öğrenciler, 1071 yılında gerçekleşen savaşın yapıldığı alanı tespit etmek için alanda çalışmalarına devam ediyorlar.

 

 

Geçtiğimiz etap çalışmalarında  bölgede yapılan kazılarda, Malazgirt Savaşı’nda kullanıldığı düşünülen çok sayıda ok, mızrak, sikke ve savaşa dair 650 metal objeler bulunmuştu.

 

Muş Valisi Çakır, bölgede incelemelerde bulundu

 

 

İlçeye bağlı Afşin mahallesinde devam eden kazı çalışmalarını ziyaret etmek üzere ilçeye gelen Muş Valisi Avni Çakır ve beraberindekiler çalışmaları yerinde incelediler. Alanı gezen Vali Çakır projenin bilimsel danışmanı Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan. Çevik ten bilgi aldı.

 

 

 

Programa Muş Valisi Avni Çakır, Muş İl Jandarma Komutanı Mehmet Kasım Ermiş, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican ve çok sayıda akademisyen katıldı.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar