MUŞ Haber Girişi : 13 Ağustos 2024 08:50

Malazgirt Projesi'nden büyük başarı: STEAM Örneği Savaş Alanı Arkeolojisi Projesi sona erdi

Malazgirt Projesi'nden büyük başarı: STEAM Örneği Savaş Alanı Arkeolojisi Projesi sona erdi
Malazgirt Projesi ekibi ve Muş Alparslan Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan TÜBİTAK tarafından onaylanan STEAM Örneği "Savaş Alanı Arkeolojisi" Projesi sona erdi.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt Projesi ekibinin hazırladığı "Bir STEAM Örneği: Savaş Alanı Arkeolojisi" projesi, TÜBİTAK Yenilikçi Eğitim Programları (4005) kapsamında destek görmüş ve Türkiye’nin dört bir yanından katılan lisansüstü öğrenciler için büyük bir başarıya imza atmıştı. Proje, bugün itibarıyla sona erdi.

 

 

YOĞUN EĞİTİM SÜRECİ

 

Projenin koordinatörlüğünü Prof. Dr. Adnan Çevik, yürütücülüğünü ise Doç. Dr. Salih Gülen üstlendi. Geçtiğimiz hafta boyunca Malazgirt'te gerçekleşen eğitim programı, Türkiye’nin farklı illerinden ve çeşitli branşlardan 30 lisansüstü öğrenciye savaş alanı arkeolojisi konusunda hem teorik hem de pratik bilgi sağladı. Öğrenciler, bir hafta süren yoğun program boyunca arkeolojik kazılar ve saha çalışmaları konusunda önemli deneyimler kazandılar.

 

 

AKADEMİK KATILIM VE DESTEK

 

Proje süresince Muş Alparslan Üniversitesi başta olmak üzere farklı üniversitelerden 20 akademisyen, savaş alanı arkeolojisi alanında kapsamlı eğitimler verdi. Akademisyenler, öğrencilere derinlemesine bilgi aktararak bu alandaki becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldular.

 

 

TEŞEKKÜR VE DESTEK

 

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Salih Gülen, projenin desteklenmesi ve finanse edilmesi konusundaki katkılardan dolayı TÜBİTAK’a, Muş Alparslan Üniversitesi'ne, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’a ve Malazgirt Projesi'nin tüm ekibine teşekkür etti. Gülen, projenin Türkiye’nin arkeolojik ve tarihsel araştırmalarına önemli katkılar sağladığını ve bu başarıyı kutladıklarını belirtti.

 

 

PROJENİN HEDEFLERİ VE KAZANIMLAR

 

"Bir STEAM Örneği: Savaş Alanı Arkeolojisi" projesi, öğrencilerin savaş alanı arkeolojisi hakkında derinlemesine bilgi edinmelerini sağladı ve arkeolojik kazılar ile saha çalışmaları konusunda pratik deneyimler kazandırdı. Bu projeyle, öğrencilerin bu alandaki bilgi ve becerilerinin önemli ölçüde gelişmesi hedeflendi.

 

 

HABER: VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar