MUŞ Haber Girişi : 24 Ağustos 2024 03:19

Malazgirt Projesi buluntularına inceleme

Malazgirt Projesi buluntularına inceleme
Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Malazgirt zaferinin izlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla yürütülen kapsamlı bir arkeolojik araştırmanın merkezinde yer aldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Dr. Muhammet Masum Vanlıoğlu ve Malazgirt Projesi Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Adnan Çevik ile birlikte Malazgirt Meslek Yüksekokulu’nda yer alan Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi laboratuvarında incelemelerde bulundu.

 

Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Dr. Muhammet Masum Vanlıoğlu ve alanında uzman diğer akademisyenlerle birlikte Malazgirt Meslek Yüksekokulu’nda bulunan proje laboratuvarını ziyaret eden Rektör Alican, elde edilen buluntuların tarihsel önemi ve bilimsel değerlendirmeleri hakkında detaylı bilgi aldı.

 

 

Proje Koordinatörü Arkeolog Dr. Oğuzhan Karaçetin ve Antropolog Dr. Ali Akbaba'nın sunumlarıyla, Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi kapsamında ortaya çıkarılan eserler, savaşın stratejisi, sosyal yaşam ve teknolojik gelişimi hakkında yeni perspektifler sundu. Bu önemli bilimsel çalışmanın, Türk tarihine ışık tutması ve uluslararası alanda büyük ilgi görmesi bekleniyor.

 

Haber: Veysel Eşin

Foto: MAUN

Resmi İlanlar