Muş’un Malazgirt ilçesinde bu yıl 22 bin dekar alanda, 134 bin ton kota ile şeker pancarı alım kampanyası başladı. Toplamda 12 köyden 623 çiftçiyle yapılan sözleşmelerle şeker pancarı üretimi gerçekleştirilecek.Malazgirt Pancar Üreticileri Sahada: 12 köyden 623 çiftçi katılıyor!
ALPARSLAN DİYARI-İlçenin tarımsal potansiyelinin bir kez daha gözler önüne serildiği bu kampanya, bölge çiftçileri için büyük bir ekonomik katkı sağlıyor.
Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Erdoğan: "Malazgirt, Şeker Pancarında Önemli Bir İlçemizdir"
Pancar alım tesislerinde düzenlenen törende konuşan Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Malazgirt’in sadece tarihi değil, tarımsal üretimiyle de öne çıkan bir ilçe olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Bu yıl 134 bin ton pancar alımını hedefliyoruz. Malazgirt, fabrikamız için stratejik öneme sahip ve şeker pancarı üretiminde büyük bir paya sahip" dedi.
Şeker-İş Sendikası Başkanı Arslan: Ağrı Şeker Fabrikası'nın Makus Talihi Değişecek
Törene katılan Şeker-İş Sendikası Ağrı İl Başkanı Ağit Arslan, Ağrı Şeker Fabrikası'nın yeni yönetimi ve ekibine güvenlerinin tam olduğunu belirtti. Arslan, "Yeni müdürümüz Kürşat Erdoğan ve ekibiyle birlikte Ağrı Şeker Fabrikası’nın makus talihini değiştireceğiz. Daha güçlü bir üretim sürecine giriyoruz" dedi.
Başarılı Çiftçilere Ödüller Verildi
Törende, şeker pancarlarını kantara ilk getiren üç çiftçiye ödülleri takdim edildi. Ardından şeker pancarlarını teslim eden ilk traktörle birlikte alım süreci resmen başlatıldı.
Geniş Katılımla Gerçekleşen Tören
Törene, Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Şeker-İş Sendikası Ağrı İl Başkanı Ağit Arslan, Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Mehmet Bayram, Malazgirt Pancar Kooperatifi Şefi Hakan Söylemez, Malazgirt Pancar Şefi Ömer Alpago, mühendisler Şükrü Ünal ve Özlem Ilgar’ın yanı sıra çok sayıda çiftçi katılım sağladı.
HABER VEYSEL EŞİN