MALAZGİRT Haber Girişi : 14 Haziran 2024 07:24

Malazgirt Kümbet Camisi arkasında Kurban pazarı kuruldu: En ucuzu ne kadar?  

Malazgirt Kümbet Camisi arkasında Kurban pazarı kuruldu: En ucuzu ne kadar?  
Malazgirt'te geleneksel kurban pazarı, Kümbet Camisi arkasında kuruldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gören pazarda, küçükbaş hayvan satışı gerçekleştiriliyor.

ALPARSLAN DİYARI-Kurbanlık fiyatları, ortalama olarak 9 bin ile 13 bin lira arasında değişiyor.

 

Malazgirt halkı, yıllardır süregelen bu kurban pazarı geleneğini büyük bir coşkuyla sürdürüyor.

 

Pazarda, kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ve satıcılar arasında yoğun pazarlıklar yaşanıyor. "Pazarlık sünnettir" diyerek dakikalarca pazarlık yapan vatandaşlar, en uygun fiyata kurbanlıklarını satın alarak evlerinin yolunu tutuyor.

 

Küçükbaş hayvan satıcılarından biri olan Mehmet Yılmaz, "Bu pazar bizim için çok önemli. Yıllardır burada kurbanlıklarımızı satıyoruz. Fiyatlar, hayvanın cinsine ve kilosuna göre değişiyor. Pazarlık yaparak herkesin memnun kalacağı bir fiyata anlaşıyoruz," dedi.

 

 

Pazara gelen vatandaşlardan Ayşe Demir ise, "Her yıl buraya gelip kurbanlığımızı alıyoruz. Pazarlık yapmak bazen uzun sürse de sonunda hem biz hem de satıcılar memnun kalıyor. Bu geleneksel pazar, bizler için bir buluşma noktası da oluyor," diye konuştu.

 

 

Kurban pazarı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hareketliliğini arttırarak devam ediyor. Malazgirt halkı, hem dini vecibelerini yerine getirmek hem de bu geleneksel pazarın tadını çıkarmak için pazara akın ediyor. Pazarda sağlanan hijyen ve düzen, vatandaşların güvenli ve rahat bir alışveriş yapmalarını sağlıyor.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar