MALAZGİRT Haber Girişi : 07 Ağustos 2024 07:58

Malazgirt Kazı Projesi ekibinden Kaymakam Göksu Bayram'a ziyaret

Malazgirt Kazı Projesi ekibinden Kaymakam Göksu Bayram'a ziyaret
Malazgirt Kazı Projesi Başkanı Prof. Dr. Adnan Çevik, Exeter Üniversitesi İslam Arkeolojisi Profesörü Timothy Insoll, Proje Koordinatörü Arkeolog Dr. A. Oğuzhan Karaçetin ve kazı ekibi, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram’ı makamında ziyaret etti.

ALPARSLAN DİYARI- Ziyaret sırasında, kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Adnan Çevik, Malazgirt’in tarihi ve arkeolojik zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen projede gelinen son durumu anlattı. Çevik, Malazgirt’in tarihi dokusunun korunması ve bu değerlerin geleceğe aktarılması amacıyla titizlikle çalıştıklarını belirtti.

 

 

Exeter Üniversitesi İslam Arkeolojisi Profesörü Timothy Insoll ise, uluslararası işbirliklerinin önemine değinerek, Malazgirt’te yapılan çalışmaların dünya arkeolojisi için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Insoll, kazı ekibi olarak Malazgirt’te bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, projeye olan desteklerinden dolayı Kaymakam Bayram’a teşekkür etti.

 

 

Proje Koordinatörü Arkeolog Dr. A. Oğuzhan Karaçetin de, kazı sürecinde elde edilen bulgular ve bu bulguların bölge tarihine katkıları hakkında detaylı bilgiler verdi. Karaçetin, kazı ekibi olarak bölgede önemli keşifler yaptıklarını ve bu keşiflerin bilim dünyasında ses getireceğini söyledi.

 

 

Kaymakam Göksu Bayram, ziyaretlerinden dolayı kazı ekibine teşekkür ederek, Malazgirt’in tarihi ve kültürel mirasının korunması ve tanıtılması adına yapılan bu çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti.

 

 

 

Ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi. Malazgirt Kazı Projesi ekibinin bu önemli ziyareti, ilçenin tarihi ve arkeolojik çalışmalarına verilen önemin bir göstergesi olarak kaydedildi.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar