Malazgirt kalesinde yeni görüntüler, ilçe halkını sevindirdi

Belediye ekipleri  turistlerin uğrak yerlerinden olan Malazgirt Kalesi'nde yapılan çalışmada, yerlere atılan çöpler temizlik aracı ve ekiplerce süpürüldü. Ekiplerin kaldırım ve sokakları detaylı bir şekilde yıkadığı ve çevresindeki kaldırımlardaki parke taşlarını yaparak yeni bir görünüm kazandırdı.

Malazgirt kalesinin çevresinde yapılan yeni çalışmalar ilçe halkı tarafında beğeni topladı. Kale çevresinin temizlenmesi ve düzenlenmesi olumlu bir çalışma olduğunu değerlendiren vatandaşlar, kale surlarının tamamının ortaya çıkması için  gereken kamulaştırmaların yapılması gerektiğini dile getirdiler.

Muş’un Malazgirt ilçesinde bulunan Malazgirt Kalesi’nin ilk yapıldığı tarih bilinmemektedir. Ancak İslamiyet’in ilk dönemlerinde, Bizans döneminde ve tarihin bir bölümünde savaşlara sahne olmuştur. Günümüzde restorasyon ile şimdiki halini alan kale yapılan araştırmalar sonucu Malazgirt’i tamamen çevreleyen surlara sahip olduğu tespit edilmiştir.

Geçmişte yaşanan savaşlar, depremler ve yılların verdiği yorgunluk ile orjinal kaleden pek bir şeyin kalmadığı noktada günümüzde restorasyon çalışmaları sonucu ihtişamlı bir görüntüye sahip kale korunmuştur.

Kale içerisi park haline getirilmiş ve tarihi bir mekan içerisinde vakit geçirilecek bir hale bürünmüştür.

  • 4 / 1 Malazgirt kalesinde yeni görüntüler, ilçe halkını sevindirdi 0

  • 4 / 2 Malazgirt kalesinde yeni görüntüler, ilçe halkını sevindirdi 1

  • 4 / 3 Malazgirt kalesinde yeni görüntüler, ilçe halkını sevindirdi 2

  • 4 / 4 Malazgirt kalesinde yeni görüntüler, ilçe halkını sevindirdi 3