MALAZGİRT Haber Girişi : 09 Kasım 2023 09:56

Malazgirt ilçesine yeni müftü atandı

Malazgirt ilçesine yeni müftü atandı
Muş’un Malazgirt ilçesine yeni atanan müftü Memet Hakkı Ayhan görevine başladı.

ALPARSLAN DİYARI-Aslen Vanlı olan Malazgirt eski müftüsü Emrah Demirtaş’ın Van’ın Tuşba müftülüğüne atanması üzerine boşalan müftü koltuğuna yine Vanlı bir isim olan Memet Hakkı Ayhan atandı.

 

Yeni müftü Ayhan Malazgirt halkına din ve manevi hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Görevine başlayan müftü Ayhan, " Ağrı Doğubayazıt ilçe Vaizi iken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tensipleriyle Muş’un tarihi ilçesi olana Malazgirt ilçe müftüsü olarak atanmandan dolayı son derece mutluyum." ifadelerini kullandı.

 

YENİ ATANAN  MÜFTÜ MEMET HAKKI AYHAN KİMDİR?

 

 1993 yılında Van/Saray’da doğdu. İlk ve Orta eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra Rize/Kendirli beldesinde hafızlık yaptı. Hafızlığın ardından klasik usulde medrese eğitimi aldı. 2015 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2011 yılında Diyanet işleri Başkanlığına intisap ederek İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticiliği görevlerinde bulundu. 2018 yılında Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezinde 6 aylık tashihi huruf eğitimi aldı. 2019-2022 yılları arasında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilk defa Arapça alanında açmış olduğu ve 3 ay süren Rehber Öğreticiler (Arapça ve İslami İlimler) Kursuna katıldı. Halen Iğdır Üniversitesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Ana Bilim dalında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Ağrı /Doğubayazıt ilçe Vaizi iken 09/11/2023 tarihinde ilçemize İlçe Müftüsü olarak atandı.

 

Müftü Ayhan, evli ve 2 çocuk babası olup Arapça bilmektedir.

 

HABER:İLHAN GÜVENİR

 

 

Resmi İlanlar