MALAZGİRT Haber Girişi : 06 Haziran 2023 09:54

Malazgirt’i kavak poleni sardı… Belediyenin çözümü ne?

Malazgirt’i kavak poleni sardı… Belediyenin çözümü ne?
Rüzgârın etkisiyle kavak ağaçlarından savrulan polenler ilçede oturanları zor durumda bıraktı.

Malazgirt’te vatandaşlar ev ve işyerlerinin kapı ve pencerelerini açamaz oldu.

Malazgirt Merkez ve mahallelerinde çok sayıda kavak ağacı bulunması nedeniyle etrafı saran polenler, alerjik hastalıkları, astım ve nefes darlığı olanları etkiliyor.

Vatandaşlar biran önce polenler için çözüm beklerken, belediye yetkilileri ise, kavak ağacında poleni olanlar bize müracaat etmelerini bekliyorlar.  

Şehir Merkezi ve mahallelerin çeşitli bölgelerde bulunan kavak ağaçları nedeniyle her yerin beyaza büründüğünü belirten vatandaşlar,“Polenler adeta kar gibi yağıyor dediler.

 

Belediyeden Çözüm Bekliyorlar

Belediye yetkililerine seslenen vatandaşlar ev ve iş yerlerimizin kapısını açamaz olduk. Yolda yürürken polenler, gözümüze, burnumuza, ağzımıza kaçıyor. Her yıl bu çileyi çekiyoruz” diye yakındılar.

 

“Belediyeden Açıklama;Bize Bildirin”

Malazgirt belediyesi yetkileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada: vatandaşlarımız polen üreten kavak ağaçlarının kesilmesini istedikleri takdirde ve bunu biz belediye yetkililerine bildikleri takdirde, bizler ekibimizle birlikte polen üreten ağaçları kesiyoruz. Bu konuda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız belediyemize bildirsinler.”ifadelerini kullandılar.

Resmi İlanlar