MALAZGİRT Haber Girişi : 30 Eylül 2022 11:45

Malazgirt Hem Değerlendirme Toplantısı Yaptı 

Malazgirt Hem Değerlendirme Toplantısı Yaptı 

Malazgirt Hem Değerlendirme Toplantısı Yaptı 

Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından düzenlenen 2022 yılı değerlendirme toplantısına, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Belediye Başkan Vekili Hasan Çakan, İlçe Emniyet Müdürü Serhan Türk, Halk Eğitim Müdürü Fehim İpek ve daire amirleri ile okul idarecileri katıldı. 

Halk Eğitim Müdürü Fehim İpek, Malazgirt Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2021-2022 genel mesleki alanda toplam 324 kurs açtıklarını belirtti. 

Müdür İpek, ”Malazgirt Hem olarak 2021-2022 genel mesleki alanda toplam 324 kurs açtık. Bu kurslarda 4 bin 232 kursiyer eğitim almış olup; bu kurslarda 77 usta öğretici görev yapmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış oldukları okuma yazma seferberliğinin ikinci döneminde 14 adet okuma yazma kursu ve 8 adet okuma yazma seviye tespit sınavı düzenlenmiştir. Yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarda bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve bizleri cesaretlendiren ilçe kaymakamlığımıza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

2021-2022 yılları içinde yaptıkları çalışmaları değerlendiren İpek, "Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara çok önem veriyoruz. Yeni kurs açmak için siz değerli kurumlarımızdan yer tahsisi için destek bekliyoruz. Önümüzdeki yıl içmezse gelecek olan doğalgaz kursu için eğitimcimiz hazır, doğalgaz gelir gelmez Doğalgaz tesisatı kurma eğitimi kursunu da hayata geçireceğiz. Siz değerli kurum amirlerimizden bizlere yer konusunda yardımcı olmanızı istiyoruz. Yer konusuna çok ihtiyacımız var çünkü çok kurs başvurusu var.”dedi. 

‘Uyuşturucu ile Müdahalede Kursu Önerisi’ 

Malazgirt ilçe Emniyet Müdürü Serhan Türk’ün ilçede uyuşturucu ile mücadele kurs önerisinden memnuniyetini dile getiren Müdür İpek,” gerçekten ilçemiz için çok faydalı bir kurs olacak. Gençlerimizi sadece uyuşturucu değil teknoloji bağımlılığından da kurtarmalıyız. Çok şükür Malazgirt Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz personelleri tarafından ilçede uyuştucu ile mücadele kapsamında ciddi çalışmalar var. Bizde bize bu konuda başvuru olduğunda seve seve böyle faydalı bir kursu hayata geçiririz. Ayrıca bir önemli konuda ilçemizdeki köylerimizde kapalı olan okullarımızın tekrar faaliyete geçirmek için Bakanlığımızın çok ciddi çalışmaları var. Bizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli şekilde bu tür okullarımızla kurslar açarak hem öğrenci yetiştirip hem de bu okullarımızı tekrar eğitim öğretime kazandırmak istiyoruz.”dedi. 

“Kaymakamlığımıza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze Teşekkür Ederiz” 

Malazgirt Halk Eğitim Merkezi bünyesinde acılan kurslarda 2021-2022 yılı içerisinde yaptığımız çalışmalarda bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve bizleri cesaretlendiren Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezimizde görev yapan öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimiz başta olmak üzere çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. " dedi. 

 

Resmi İlanlar