MALAZGİRT Haber Girişi : 11 Haziran 2023 10:48

Malazgirt halkının yeni rektörden beklentileri yüksek! 4 yılık fakülte gelecek mi?

Malazgirt halkının yeni rektörden beklentileri yüksek! 4 yılık fakülte gelecek mi?
Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın'nın mesajı vatandaşlar tarafında ilçeye 4 yılık fakülte gelecek diye umutlandırdı.

 

Muş Alparslan Üniversitesi rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Alican’ı  “kadim dostum” diyerek tebrik eden Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın'nın mesajı vatandaşlar tarafında ilçeye 4 yılık fakülte gelecek diye umutlandırdı.

Muş Alparslan Üniversitesi rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Alican’ı  sosyal medyada yaptığı paylaşımla tebrik eden Belediye Başkanı Cengiz Altın, “kadim dostum Prof. Dr. Mustafa Alican’ı tebrik ediyorum dedi.

 

Cengiz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Muş Alparslan Üniversitesine rektör olarak atanan kadim dostum Prof. Dr. Mustafa Alican’ı  tebrik ediyor, yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim utandırmasın.”dedi.

 

4 yılık fakülte gelecek mi

Başkan Cengiz Altın’ın kadim dostum” diyerek tebrik ettiği Muş Alparslan Üniversitesi rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Alican’ı  atanması ilçe halkını umutlandırdı.

İlçe halkının yıldır ilçeye 4 yılık bir fakültenin gelmesi talepleri olduğu halde çalışmalar başlatılmış fakat gerçekleşmemişti. Yeni görevine başlayan Muş Alparslan Üniversitesi rektörü önceki yılarda Aralarında Malazgirt Savaş Alanının Tespiti Projesinin de bulunduğu Malazgirt’le ilgili çok önemli çalışmalar yaptı. Proje kapsamında önemli verilere ulaştı.

 

Malazgirt üzerine kitap yazdı

Rektör Mustafa Alican Malazgirt üzerine yazdığı kitaplar  “Malazgirt günlükleri”,  “Malazgirt 1071”  “Kıyametin ilk günü Malazgirt 1071”

 

 

Yeni rektör Malazgirt ile ilgi çok önemli projeleri var

Görevi devreden rektör Fethi Polat “  Özellikle Malazgirt ile ilgili birlikte pek çok çalışma yaptık.  Sayın Cumhurbaşkanımız ilk atamamda ‘Fethi hoca, Malazgirt’e sahip çıkmanı bekliyoruz’, diyerek bir talimat vermişti. Bende Malazgirt’e sahip çıkmak için elimden geleni yaptım. Şimdi Malazgirt’e benden daha fazla sahip çıkacak birinin Muş Alparslan Üniversitesine rektör olması beni çok sevindirdi” dedi.

 

Rektör Alican, 3 yıl Prof. Dr. Polat’la beraber çalıştığını ve kendisiyle tanıştıktan sonra bütün kariyer planlarını bu yönde yapılandırarak Muş’a geldiğini belirtti. Aralarında Malazgirt Savaş Alanının Tespiti Projesinin de bulunduğu Malazgirt’le ilgili çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Rektör Alican proje kapsamında bu yıl önemli verilere ulaştıklarının altını çizdi.

Resmi İlanlar