MALAZGİRT Haber Girişi : 08 Temmuz 2024 14:17

Malazgirt genç kıza ağlıyor: Sel felaketinde hayatını kaybeden Nazar toprağa verildi

Malazgirt genç kıza ağlıyor: Sel felaketinde hayatını kaybeden Nazar toprağa verildi
Malazgirt Bahçe Köyünde Yaşanan Sel Felaketinde Hayatını Kaybeden Nazar Karataş Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Bahçe köyünde dün meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden Nazar Karataş (20), gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Yoğun yağışların ardından köyde oluşan sel, büyük yıkıma neden oldu ve birçok ev ile tarım arazisi sular altında kaldı. Felaket sırasında dışarda bulunan Nazar, sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi.

 

 

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

 

 

 

Nazar Karataş'ın cenazesi, Erzurum Adli tıp kurumundan köye getirildi. Köy camiinde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Karataş'ın ailesi, yakınları, köy sakinleri ve çevre köylerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Törende duygusal anlar yaşandı, sevenleri ve köylüler gözyaşlarına boğuldu.

 

 

 


Cenaze töreninde konuşan köy halkı, yaşanan felaketin herkesi derinden sarstığını belirterek, "Bu tür olaylar, bizlere doğal afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Nazar kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu tür acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" dediler.

 

 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

 

 


Sel felaketi sonrası bölgede hasar tespit çalışmaları devam ederken, yetkililer vatandaşlara dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarda bulundu. Köydeki yaşamın normale dönmesi için çalışmalar hızla sürdürülüyor.

 

 

NAZAR’IN ANISI HEP TAZE KALACAK

 

 


Nazar Karataş'ın kaybı, Malazgirt Bahçe köyünde derin bir üzüntüye yol açarken, köylüler dayanışma içinde yaralarını sarmaya çalışıyor. Felaketin ardından köyde selin izleri silinmeye çalışılıyor, ancak Nazar Karataş'ın anısı her zaman taze kalacak.

 

 


VEYSEL EŞİN
 

Resmi İlanlar