MALAZGİRT Haber Girişi : 11 Ekim 2024 09:43

Malazgirt etkinlik alanı için büyük dönüşüm: Yeni projeler yolda

Malazgirt etkinlik alanı için büyük dönüşüm: Yeni projeler yolda
Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında, Malazgirt Zaferi kutlamalarının gerçekleştirildiği "Malazgirt Etkinlik Alanı"nda yapılması planlanan projelerle ilgili önemli bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI- Toplantıya Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Melikunnas Özkaya ve Okçular Vakfı heyeti de katıldı.

 

MALAZGİRT ZAFERİ'NİN RUHUNA UYGUN DÜZENLEMELER

 

Toplantıda, Malazgirt Etkinlik Alanı'nda yapılması planlanan iyileştirme ve düzenleme çalışmaları masaya yatırıldı. Tarihi alanın, Malazgirt Zaferi’nin ruhuna uygun bir şekilde geliştirilmesi ve her yıl düzenlenen kutlamalara daha iyi bir ev sahipliği yapması için yapılacak projeler detaylandırıldı. Vali Avni Çakır, etkinlik alanının bölge turizmine ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

ÇALIŞMALARIN AYRINTILARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda, alanın altyapı çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve ziyaretçilere yönelik sosyal donatılar hakkında ayrıntılı değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca, Okçular Vakfı heyeti de görüşlerini bildirerek, alanda yapılacak organizasyonların tarihi önemini ve kültürel dokuyu ön plana çıkaracak etkinliklerin planlanmasının önemine dikkat çekti.

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Melikunnas Özkaya ise, bölgedeki doğal dengenin korunarak yapılacak düzenlemelerle ilgili bilgi verdi. Doğal çevreyi koruyarak, alandaki peyzaj çalışmalarının önemine dikkat çeken Özkaya, ekolojik dengeyi bozmadan etkinlik alanının yenilenmesine yönelik çalışmaları desteklediklerini belirtti.

 

 

TURİZME VE KÜLTÜREL MİRASIMIZA KATKI SAĞLAYACAK

 

Vali Çakır, toplantıda yaptığı açıklamada, Malazgirt Zaferi’nin sadece Muş’un değil, Türkiye’nin ortak tarihi olduğunu vurguladı. Bu nedenle etkinlik alanında yapılacak her çalışmanın tarihi ve kültürel mirasın korunması çerçevesinde ele alınacağını söyledi. Malazgirt Zaferi’nin ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanıtılması için alanın modern bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

 

Toplantı sonucunda, belirlenen projelerin kısa süre içinde hayata geçirilmesi ve Malazgirt Etkinlik Alanı'nın kutlamalara en iyi şekilde hazırlanması için çalışmaların hızlandırılacağı açıklandı.

 

HABER VEYSEL EŞİN

FOTO:VALİLİK(X)

Resmi İlanlar