MALAZGİRT Haber Girişi : 26 Ekim 2024 00:17

Malazgirt Doğugaz’da nakit para sorunu pes dedirtti: Sıran gelince hadi bankaya!

Malazgirt Doğugaz’da nakit para sorunu pes dedirtti: Sıran gelince hadi bankaya!
Malazgirt’te meydana gelen doğal gaz tahsilatı işleminde nakit para alınmaması vatandaşların tepkisine yol açtı. Yetkililere seslenen vatandaşlar, tahsilat işlemlerine düzenleme istiyor...

ALPARSLAN DİYARI- Bitlis, Muş Doğalgaz Dağıtım A.Ş (DOĞUGAZ) tarafından yapılan işlemler için nakit para kullandırılmadığı ileri sürüldü. Malazgirt’te meydana gelen olayda nakit parası olan vatandaşlardan nakit para alınmayarak banka kartları üzerinden tahsilat yapıldığı belirtildi.

 

VATANDAŞ MAĞDUR” 

 

Aynı sorunun diğer ilçelerde de olduğu iddia edilirken, birçok vatandaş duruma tepki gösterdi. D.B adlı vatandaş, ilçede doğal gaz işlemi için nakit parasını ödeyemediğini bankaya giderek parasını ATM aracılığıyla yükledikten sonra işlemini yaptığını, böylelikle mağdur olduğunu kaydetti.  D.B, “2400 lira ödemek için nakit vermek istememe rağmen kurum görevlisi kabul etmedi. ATM’ye para yatırıp daha sonra kartla işlem yaptım. Bu konuda çok sayıda vatandaş mağdur özellikle kırsalda yaşayan yöre sakinleri genellikle nakit para bulunduruyor. ATM ile uğraştırmaları mağduriyete neden oluyor.” dedi. 
 

SIRAN GELİNCE HADİ BANKAYA


Doğal gazla ilgili işlem yapmak isteyen vatandaşlar ayrıca sırada bekledikten sonra sıraları geldiğince nakit alınamayacağını öğrenmelerine de tepki gösterdi. “Sıramız gelince bize banka yolunu gösteriyorlar” diyen vatandaşlar özellikle kış aylarının yaklaşması nedeniyle kurumda yoğunluk oluştuğunu bu nedenle yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.


Bir başka vatandaş ise tahsilat yapamadığı için arkadaşından hesabına para atmasını rica etti ve hesabına atılan paranın ardından işlem yapabildiğini ifade ederek şikayetini dile getirdi.  


Haber: Veysel Eşin

 

 

Resmi İlanlar