YAŞAM Haber Girişi : 09 Ağustos 2024 13:46

Malazgirt Beşçatak köyünden Bostankent'e başsağlığı dilekleri: Bizimde 5 canımız yaşamını boğularak yitirmişti!

Malazgirt Beşçatak köyünden Bostankent'e başsağlığı dilekleri: Bizimde 5 canımız yaşamını boğularak yitirmişti!
Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Beşçatak Köyü'nde, 03 Ağustos 2019 tarihinde yaşanan trajik olayda beş çocuğunu Murat Nehri’nin serin sularına kurban veren aileler, aynı acıyı bu kez Bostankent'te yaşayan ailelerin yüreğinde hissetti.

ALPARSLAN DİYARI- Bostankent'te 08 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen ve beş kişinin hayatını kaybettiği üzücü olay, Beşçatak Köyü’nün acılarını bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

 

 

Beşçatak Köyü Muhtarı Cemil Yıldız, köy halkı adına Bostankent'teki ailelere başsağlığı mesajı iletti. Yıldız, “Aynı acıyı biz de yaşadık. Bu tarifsiz acıyı en iyi biz biliriz. Kalbimiz ve dualarımız Bostankentli kardeşlerimizle birlikte. Allah sabır versin, acılarınızı paylaşıyoruz,” dedi.

 

 

Beşçatak Köyü halkı, yaşadıkları büyük kaybın ardından, Bostankent'te yaşanan bu acıyı en derin duygularla paylaştıklarını ifade etti. Yıldız, “Bu acılar, bizleri birbirimize daha da yaklaştırıyor. Kaybettiğimiz çocuklarımızın hatırasını yaşatırken, Bostankentli kardeşlerimizin yanındayız,” şeklinde konuştu.

 

Bostankent ve Beşçatak, ortak acılarla birbirine bağlanmış iki köy olarak, yaşanan bu trajedilerin bir daha tekrarlanmaması için dualar ederken, kaybettikleri evlatlarının hatıralarını da yaşatmaya devam ediyorlar.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar