MALAZGİRT Haber Girişi : 08 Haziran 2024 09:02

Malazgirt Belediyesi'nden sessiz protesto

Malazgirt Belediyesi'nden sessiz protesto
Malazgirt Belediyesi, Hakkari'de atanan kayyumu protesto etmek amacıyla bir oturma eylemi gerçekleştirdi.

ALPARLAN DİYARI-Eylem, Malazgirt Belediyesi önünde, Belediye Eş Başkanları Ahmet Kenan Türker ve Gülistan Özel, Muş Demokrasi Partisi İl Başkanı Mehmet Yafes Dinar, Belediye Encümenleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

 

Protestoya katılanlar arasında belediye eş başkanları Ahmet Kenan Türker ve Gülistan Özel'in yanı sıra, Muş Demokrasi Partisi İl Başkanı Mehmet Yafes Dinar ve belediye encümenleri de yer aldı. Eyleme vatandaşlar da destek vererek, Hakkari'de kayyım atanmasını sessizce protesto etti.

 

 

OTURMA EYLEMİ SESSİZCE GERÇEKLEŞTİ

 

Malazgirt Belediyesi önünde toplanan grup, oturma eylemi boyunca sessiz kalarak kayyum uygulamasını protesto etti. Yaklaşık bir saat süren oturma eylemi, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi. Eylemciler, sessizce yerlerinden kalkarak olaysız bir şekilde dağıldı.

 

BARIŞÇIL PROTESTO

 

Eylemin ardından kısa bir açıklama yapan Belediye Eş Başkanları Ahmet Kenan Türker ve Gülistan Özel, barışçıl ve demokratik yollarla tepkilerini dile getirdiklerini belirterek, kayyum uygulamasının kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

 

İl Başkanı Mehmet Yafes Dinar ise, demokratik hakların kullanılmasının önemine vurgu yaparak, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar