MALAZGİRT Haber Girişi : 01 Haziran 2023 10:20

Malazgirt Belediyesi maliyeti azaltmak için sera kurdu

Malazgirt Belediyesi maliyeti azaltmak için sera kurdu
Malazgirt Belediyesince park, bahçe ve meydanlarda kullanılan bitkilere yapılan harcamayı azaltmak için kurulan tesiste bir yılda 10 türde 5 bin ile 7 bin arası bitki yetiştirmeyi hedefliyor.
Malazgirt Belediyesi maliyeti azaltmak için sera kurdu

Malazgirt kent merkezindeki yeşil alanlarına dikilen bitkilerin maliyetini azaltmayı hedefleyen belediye yetkilileri, 2023 yılında 100 metrekare kapalı alanda sera bitki üretim merkezi kurdu.

Onlarca çeşit bitki üretilecek

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki tesisinde 10 türde  binlerce  çiçek ve diğer bitkiler yetiştirilecek

Malazgirt belediye garajında kurulan kapalı serada yetiştirilen taflan, ateş dikeni, biberiye, alev çalısı, gibi bitkiler, uygun iklim koşullarında park, bahçe ve meydanlara dikilecek

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu tesisin, belediyenin mali yükünün azaltılmasına destek olmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Sinan Eren, "Bu bitkilerin uygun ortamı bularak köklenmesini sağlıyoruz. Daha sonra bunları belirli bir ebada gelene kadar yetiştiriyoruz. Muhtelif alanlara dikerek hayatlarını devam etmelerini sağlıyoruz." dedi.

Personel bitkilerin her aşamasını takip ediyor

Personelin işin sadece dikim kısmıyla değil, üretim aşamasıyla da haşır neşir olmalarını, bitkilerin bütün hayat evrelerini, dönemlerini keşfetmelerini ve bu konuda bilinçlenmelerini sağladıklarını aktaran Sinan Eren, "Personel bitkinin en başından itibaren yetişmesini bilirse ilerleyen dönemde de buna hakim olur, hastalıklar veya bir sıkıntı olduğu zaman daha az sorunla karşılaşırız." ifadesini kullandı.

 

“Üretim yeri halka açık”

Bitki Üretim Merkezinin halka açık bir yer olduğunu dile getiren yetkililer, "Nasıl yapılıyor?" diye merak edenlerin gelip çalışmaları görebileceğini belirttiler

Bu sene üretilen bitki sayısında 10 bini geçmeyi hedeflediklerini söyleyen yetkililer, "Bu ilerleyen yıllarda inşallah daha yüksek sayılara çıkacaktır. Daha farklı türler olacaktır. Malazgirt’te yetişmeyecek diye düşünülen bitkileri biz ilçede  yetişir duruma getirmeyi düşünüyoruz. Farklı türler alıyoruz, farklı illerden bitki getiriyoruz. Bunların adaptasyon sürelerini burada geçirerek, Malazgirt  havasına alışır duruma gelmelerini amaçlıyoruz."

Resmi İlanlar