MALAZGİRT Haber Girişi : 12 Ağustos 2023 11:46

Malazgirt asıl tehlikeyi unuttu: Hızla kuruyor!

Malazgirt asıl tehlikeyi unuttu: Hızla kuruyor!
Malazgirt ilçesini bekleyen büyük su sıkıntısı kapıya dayandı. Son yılların en kurak yılı olma yolunda hızla ilerliyoruz. 

ALPARSLAN DİYARI- Kış ve ilkbaharda yoğun yağış olmasına rağmen içme suyundaki kuyuların hızla kuruması ilçedeki vatandaşlarda büyük bir endişe yaratıyor. Bilinçsiz kullanım devam ederse ilçe su sorunuyla karşı karşıya kalacak ve su kesintileri kaçınılmaz olacak.

 

BARAJIN DİBİNDEKİ TAŞLAR ORTAYA ÇIKTI!

 

Alparslan Diyarı gazetesinden Veysel Eşin’in haberine göre, yüzyıldır Adalar mahallesindeki barajda su seviyesi hiç bu kadar düşmemişti. Barajın dibindeki taşlar görünmeye başlandı. Yetkililerin bildirdiğine göre, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan en büyük içme suyu kuyularından birinin kuruması şaşkınlık yarattı. Malazgirt ilçesinde önümüzdeki günlerde su sıkıntısının başlayacağını belirten yetkililer, “Lütfen bostanlarınız sulamayın, suları boşa akıtmayın, yazıktır günahtır dediler.” uyarısında bulundu.

 

DÜZENSİZ AÇILAN KUYULAR SU YOLARINI ETKİLİYOR

 

İlçede düzensiz olarak açılan kuyuların su sıkıntılarına sebep olduğunu belirten yetkiler, “Ana suyollarına vurulan sondajlar ile tarlalarını sulayan vatandaşlar tehlikenin farkında değiller. Vatandaşlar bilmeden ana hatlara vurulan sondajlar Malazgirt ilçesinin su ihtiyacını karşılayan ana içme suyu kuyularına suyun gelmesini önlüyorlar. Hal böyle olunca içme suyu kuyularımız bir bir kuruyor. Sondaj vurmak isteyen vatandaşlar mutlaka yetkililer ile görüştükten sonra sondaj vursunlar.” açıklamasını yaptı.

 

SU TÜKETİMİNDE ÜÇ KAT ARTIŞ

 

Yazın gelmesiyle birlikte ilçede bostan ekenler artması da bir diğer sebep. Her bağ ve bostanda suların açık bırakılarak kullanılması ayrı bir israfı da beraberinde getiriyor. Yaz aylarında ilçede su tüketimi yaklaşık 3 katına çıkıyor. 


(Haber Merkezi)

Resmi İlanlar