GÜNDEM Haber Girişi : 16 Aralık 2023 16:02

Köpek saldırısında 1 ölü, 1 yaralı

Köpek saldırısında 1 ölü, 1 yaralı
Edirne'nin Keşan ilçesinde misafirliğe gittikleri evde kendilerine saldıran köpeğe taş atan 2 kişiye köpeğin sahibi ve arkadaşı tarafından tabanca tüfekle açılan ateşte, Yakup Uygun öldü, Umutcan Ayaz,  yaralandı.

ALPARSLAN DİYARI- Edirne'nin Keşan ilçesinde misafirliğe gittikleri evde kendilerine saldıran köpeğe taş atan 2 kişiye köpeğin sahibi ve arkadaşı tarafından tabanca tüfekle açılan ateşte, Yakup Uygun (31) öldü, Umutcan Ayaz (22), yaralandı.

 

 

Olay, saat 11.00 sıralarında Aşağı Zaferiye Mahallesi Bulut Sokak üzerindeki 2 katlı evde meydana geldi. İddiaya göre, Yakup Uygun ve Umutcan Ayaz misafirlik için arkadaşları Ş.B. (32) ve U.K.?nin (40) Bulut Sokak üzerindeki evine gitti. Bu sırada evin bahçesinde bulunan ve Ş.B.’ye ait olan 'cane corso' cinsi köpek Uygun ve Ayaz'a saldırdı.

 

 

Bunun üzerine 2 arkadaş köpeğe taş atarak, uzaklaştırmaya çalıştı. Evden köpeğe taş atıldığını gören Ş.B. ve U.K.'ye tepki gösterince aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ş.B. ve U.K., av tüfeği ve tabanca ile Uygun ve Ayaz'a ateş açtı. Uygun göğsünden ve Ayaz ise sol ayağından yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Yakup Uygun, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 

 

Uygun'un cenazesi otopsi için hastane morguna konuldu. Umutcan Ayaz'ın tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

 

 

Polis, Ş.B. ve U.K.yi gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere emniyete götürdü.

 

 

Nöbetçi Cumhuriyet savcısı da olay yerine gelerek incelemede bulundu. Köpek ise Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personelince alınarak barınağa götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

“HABER MERKEZİ”

 

Resmi İlanlar