EKONOMİ Haber Girişi : 30 Ağustos 2024 08:30

Kırtasiye yardımı başvuru şartları neler? 2024 2025 Eğitim Öğretim Yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kırtasiye yardımı başvuru şartları neler? 2024 2025 Eğitim Öğretim Yardımı başvurusu nasıl yapılır?
Öğrencilere kırtasiye yardımı başvuru ekranı, okulların açılmasına kısa süre kala velilerin odaklandığı konulardan oldu.

ALPARSLAN DİYARI- MEB takvimine göre bu sene 2024 2025 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül tarihinde başlayacak. Çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için kırtasiye alışverişi yapacak olan vatandaşlar, eğitim ve öğretim yardımı olarak da bilinen kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? sorusunun yanıtına yoğunlaştı.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından farklı ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere yapılan kırtasiye yardımı ödemeleri, gerekli koşulları taşıyan vatandaşlara sağlanıyor. Eğitim öğretim yardımı yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine ödeniyor.

 

Peki, Öğrencilere kırtasiye yardımı başvurusu ne zaman, nereden yapılır? İşte, eğitim öğretim yardımı e-Devlet başvuru ekranı ve ayrıntılar.

 

Eğitim öğretim yardımı (kırtasiye yardımı) başvuru tarihleri belli oldu. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının derslerde kullandığı araç-gereçlerin karşılanması için maddi destekte bulunması amacıyla sağlanan Kırtasiye yardımı başvuruları okulların açılmasına kısa süre kala gündeme geldi. e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile tamamlanan kırtasiye yardımı ödeme işlemleri toplu olarak gerçekleştiriliyor. Peki, kırtasiye yardımı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte, ayrıntılar.

 

Kırtasiye yardımı başvurusunda bulunmak için şartları sağlayanların herhangi bir kuruma giderek bizzat başvuru yapmasına gerek bulunmuyor.

 

Kırtasiye yardımından yararlanmak isteyenler e-Devlet üzerinden müracaat edebilirler. Kırtasiye yardımı ödemeleri Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri adı altında yılda bir kereye mahsus olmak üzere YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere toplu olarak ödenir.

 

Kırtasiye yardımı 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında ödenir. Başvurular e-Devlet aracılığıyla yapılmaktadır.

 

 

 

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam eden;

 

Vazife veya harp malullüğü aylığı alanların,

 

2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,

 

2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,

 

 

 

Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenlerin (iştirakçi-tütün),

 

Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hâle gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödenmektedir.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar