MALAZGİRT Haber Girişi : 09 Ekim 2024 10:23

Kırmızı etin pahalılığı balık satışlarını artırdı: Malazgirt’te balık bereketi

Kırmızı etin pahalılığı balık satışlarını artırdı: Malazgirt’te balık bereketi
Malazgirt’te balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlar taze ve canlı balıklarla dolup taştı. Vatandaşların balığa olan ilgisi her geçen gün artarken, balıkçılar bu durumu kırmızı etin fiyatlarının yüksek olmasına bağlıyor.

 

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt’teki balık pazarında hareketlilik yaşanırken, tezgahlarda en çok tercih edilen türler arasında alabalık ve sazan öne çıkıyor. Balıkçılar, vatandaşların özellikle ekonomik nedenlerden dolayı balığa yöneldiğini belirtti.

 

 

“KIRMIZI ET PAHALI, VATANDAŞLAR BALIĞI TERCİH EDİYOR”

 

Yerel balıkçılardan Ahmet Yılmaz, kırmızı et fiyatlarındaki artışın balığa olan ilgiyi artırdığını ifade ederek şunları söyledi: "Vatandaşlar bütçelerine uygun alternatif arayışında ve balık bu noktada öne çıkıyor. Balık hem sağlıklı hem de kırmızı ete göre daha hesaplı bir seçenek. Bu sene tezgahlarımızda taze balık bolca var. Halkın ilgisinden memnunuz.”

 

 

Vatandaşlar da balığın hem uygun fiyatlı hem de besleyici bir alternatif olduğunu belirterek, sofralarından eksik etmemeye çalıştıklarını ifade ediyor.

 

 

Malazgirt balık pazarında devam eden bu yoğunluk, kış aylarının gelmesiyle birlikte daha da artması bekleniyor. Balık sezonunun bereketli geçmesi, hem balıkçıları hem de vatandaşları sevindiriyor.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar