MALAZGİRT Düzenleme Tarihi : 18 Eylül 2023 17:30 Haber Girişi : 18 Eylül 2023 08:00

Kimse gözlerine inanamadı! Malazgirt'te bir eve giren hırsız ziynet eşyası ve para çalarak kayıplara karıştı

Kimse gözlerine inanamadı! Malazgirt'te bir eve giren hırsız ziynet eşyası ve para çalarak kayıplara karıştı
Kimse gözlerine inanamadı! Malazgirt'te bir eve giren hırsız ziynet eşyası ve para çalarak kayıplara karıştı

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt Selçuklu mahallesinde bir eve giren hırsız, düğüne gitmek için evlerinden ayrılan ailenin bir miktar para ve ziynet eşyası çalarak kayıplara karıştı. 

 

Ailece gittikleri düğünde dönen ev sahibi evlerine hırsız veya hırsızların girdiğini fark etti. Olayı polis bildiren ev sahibi daha önce bu civarlarda evlerde hırsızlık olaylarının yaşanmadığını söyledi. 

"GÖZLERİMİZE İNANAMADIK"

 

Yaklaşık iki saat gibi bir süre düğünde kaldıklarını belirten  ev sahibi Orhan Güvenir; "Eve geldiğimizde korkunç bir manzara ile karşılaştık. Evde tüm odalara girildiğini ve evin altının üstüne getirildiğini görünce gözlerimize inanamadık. Yıllardır tüm ailemizin yaşadığı sokakta böyle bir durumla ilk defa karşılaştık. Evin halini görünce altınların ve bir miktar paranın bulunduğu yere baktım, altın ve paraların çalındığını ve yerinde olmadığını fark ettik. Hırsızlık olduğunu düşündüğümüz için hiçbir yere dokunmadan anında polis ekiplerine haber verdik. Eve gelen polisler gerekli incelemelerde bulundu ve olayın araştırılıp hırsız veya hırsızların yakalanması için çalışma başlattılar" dedi.

 

 

SOKAK LAMBASI TALEPLERİ SONUÇSUZ KALDI

 

Öte yandan mahalle muhtarı Feyim Gün’ün yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Selçuklu mahalle muhtarı Feyim Gün; "Mahallemizde böylesine bir olayla ilk defa karşılaşıyoruz. Daha önce defalarca mahallemizdeki sokak lambalarının çalışmadığını ve arızalarının giderilmesi için defalarca gerekli yerlere müracaat ettik. Yaptığımız müracaatların maalesef ki hepsi sonuçsuz kaldı.

 

Sokaklarımızın bu kadar karanlık kalması ve hiçbir aydınlatmanın olmamaması hırsızlara davetiye çıkarmış oldu. Yıllardır huzur ve güven içerisinde yaşadığımız mahallemizde böyle olayların bir daha yaşanmaması için ivedilik ile sokak lambalarımızın tekrar onarılmasını istiyoruz ve Orhan Güvenir kardeşimize geçmiş olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

 

Olay yerine gelen ekipler incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

 

(HABER MERKEZİ)

Resmi İlanlar