GÜNDEM Haber Girişi : 18 Kasım 2023 15:12

KDK’dan tapusu olanları ilgilendiren karar! Para iadesi yapılacak

KDK’dan tapusu olanları ilgilendiren karar! Para iadesi yapılacak
Kamu Denetçiliği Kurumu, belirli şartları sağlayan tapu sahiplerine 5.842 TL'lik emlak vergisi iadesi yapacak. Peki emlak vergisi iadesi hangi şartlarda yapılıyor? Kimler bu parayı geri alabilir? İşte bütün ayrıntılar…

ALPARSLAN DİYARI- Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren önemli bir karar verdi. Karara göre, bazı şartları taşıyan tapu sahiplerine geriye dönük emlak vergisi tutarı iade edilecek.

 

KDK'dan yapılan açıklamaya göre, tapu sahiplerini doğrudan etkileyen kararda belirtilen kriterleri sağlayan kişilere geriye dönük 5 yıllık emlak vergisi iadesi yapılacağı ifade edildi. Detaylar ve başvuru şartları ise şu şekilde açıklandı:

 

KDK'ya yapılan bir başvuru sonucunda verilen kararda, belirtilen özellikleri taşıyan bir vatandaşın, 2016 yılında emekli olduktan sonra aynı yıl içinde 200 metrekareden küçük bir konut satın aldığı ve başka bir gayrimenkulü veya geliri olmadığı belirtildi.

 

Bu kişinin, Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı'na sıfır oranlı emlak vergisi talebinde bulunduğu fakat olumsuz yanıt aldığı ifade edildi.

 


Yapılan başvuruda, mağduriyetinin giderilmesi ve geçmiş yıllarda ödediği emlak vergisinin iadesi istendi.

 


Kararın açıklanmasıyla birlikte vatandaşın haklı bulunarak emlak vergisi iadesi talebi olumlu sonuçlandı. Bu emsal karar, milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor, çünkü benzer durumdaki vatandaşlar da benzer haklara sahip olabilir.

 

HABER MERKEZİ


 

Resmi İlanlar