MALAZGİRT Haber Girişi : 08 Eylül 2023 10:50

Kars Ağrı ve Erzurum’a gönderiliyor! Satışlar buruk başladı: Malazgirt’te saman fiyatları belli oldu

 Kars Ağrı ve Erzurum’a gönderiliyor! Satışlar buruk başladı: Malazgirt’te saman fiyatları belli oldu
Muş’un Malazgirt ilçesinde hasadı tamamlanan tarlalarda saman satışına başlandı. Saman satıcıları, fiyatların düşük olmasından yakındı.

ALPARSLAN DİYARI- 3 milyon 570 bin dönüm tarım arazisi ile Türkiye'nin üçüncü ekilebilir alanına sahip olan Muş Ovası'nda tarla hasadı tamamlanan alanlarda samanların balyalar halinde ve çuvallanarak satışı başladı.

 

 

 

 

“SAMAN FİYATI ÇOK DÜŞÜK, KURTARMIYOR”

 

Bölgedeki mevsimsel yağışların bol olması nedeniyle rekoltenin önceki yıllara göre çok yükseldiği, bu nedenle de saman fiyatının çok düşük fiyata gittiğini belirten çiftçi Murat Yıldırım, samanın kilosunun 400-500 Liradan satıldığını kaydetti.

 

 

 

 

“SAMAN BOL, ZARARINA SATIYORUZ”

 

Üretici Murat Yıldırım, “Malazgirtli çiftçiler isterse samanı balya haline getirerek satışa sunuyor, isterse de hasat sonunda samanı çuvallayıp kamyonlara yükleyerek çevre il ve ilçelerden gelen talep doğrultusunda satıyor” dedi.

 

 

 

Yıldırım, “Samanları bu sene burada biriktirdik. Bu sene saman çok o yüzden saman para etmiyor. Masraflarımızı çıkarmak için mecburen satmak zorunda kalıyoruz. Gübre parası, biçerdöver parası, işçi parası, taşıma parası bu borçları ödemek için satmaya çalışıyoruz. Alıcı da bulmak zor. Bu samanları satmak zorundayız, yoksa yağmur yağarsa hepsi çürüyecek.” dedi.

 

“SAMANLARI BÖLGEMİZDEKİ İLLERE GÖNERİYORUZ”

 

 

Yıldırım,” bizler sanmaları saman tüccarlarına veriyoruz. Onlarda samanları bölgemizdeki ilerden Ağrı’ya, Kars’a Erzurum’a ve Bingöl tarafına götürüp satıyorlar.” dedi.

 

Avrupa sırada bekliyor! Doğal beslenenlerin peynir ve tereyağı ihtiyacını Malazgirt karşılıyor

 

Haber: İlhan Güvenir

Resmi İlanlar