SAĞLIK Haber Girişi : 01 Eylül 2024 18:13

Kan Testiyle Geleceğinizi Öğrenin: Kadınlarda Kalp Hastalıkları 30 Yıl Önceden Tespit Edilebilir

Kan Testiyle Geleceğinizi Öğrenin: Kadınlarda Kalp Hastalıkları 30 Yıl Önceden Tespit Edilebilir
Son araştırmalara göre, kadınlarda kalp damar hastalıkları riski, basit kan testleriyle 30 yıl öncesinden tespit edilebiliyor.

 

ALPARSLAN DİYARI- ABD'de yapılan bir çalışmaya göre, kadınların 30'lu yaşlarında yapılan kan testleri, ileriki yaşlarda ortaya çıkabilecek kalp hastalıklarını önceden belirleyebiliyor ve gerekli tedbirlerin alınmasına olanak tanıyor.

 

Erken Teşhis, Hayat Kurtarabilir

 

Boston Kadın Hastanesi'nden Dr. Paul Ridker'in önderliğinde yapılan araştırma, menopoz öncesi dönemde, yani 30'lu yaşlarda yapılacak basit bir kan testiyle, ilerleyen yıllarda gelişebilecek kalp hastalıklarının önlenebileceğini ortaya koydu. Araştırmanın sonuçları, Londra'da düzenlenen Avrupa Kardiyoloji Topluluğu toplantısında sunuldu. Ridker, bu bulguların hem hastalar hem de kolesterol düşürücü ilaçlar üreten ilaç şirketleri için büyük bir avantaj sağladığını belirtti.

 

Üç Kritik Parametre

 

Araştırma, özellikle kötü kolesterol olarak bilinen LDL-C'nin, hsCRP'nin ve lipoprotein(a)'nın yüksek seviyelerde olmasının, kadınlarda 30 yıl sonra kalp hastalığına yakalanma riskini önemli ölçüde artırdığını gösteriyor. Uzmanlar, bu üç değeri yüksek olan kişilerin erken yaşlardan itibaren sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmelerinin, yani düzenli spor yapmaları ve sigarayı bırakmalarının, yaşam sürelerini uzatabileceğini vurguluyor.

 

Bu çalışma, kadınlarda kalp hastalıklarının önceden tespit edilip, erken müdahale ile büyük oranda önlenebileceğini göstererek, sağlık alanında devrim niteliğinde bir adım atıldığını ortaya koyuyor.

HABER MERKEZİ

 

Resmi İlanlar