GÜNDEM Haber Girişi : 15 Haziran 2023 22:51

Kamu kurumundan resmi açıklama geldi! O kişilerin hesaplarına 1734 TL aktarılacak!

Kamu kurumundan resmi açıklama geldi! O kişilerin hesaplarına 1734 TL aktarılacak!

Geride bırakılan seçim sürecinin ardından yeni kabine hızla çalışmalara başlarken seçimde sandık görevlisi olarak yer almış olan kişiler için yeni bir duyuru yayınlandı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, sandık görevlilerine iki seçim için de ayrı ayrı olarak ödeme yapılacağı bilgisi yer aldı. Peki, 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatırılacak? İşte ayrıntılar…

 

14 Mayıs tarihinde yapılmış olan cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekilliği genel seçiminin ardından adaylar yeterli oyu alamamış ve seçim ikinci tura kalmıştı. Bunun sonuncunda 2 hafta sonra 28 Mayıs 2023 tarihinde tekrarlanan cumhurbaşkanlığı seçiminin kazananı, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Yeni kabinesini belirledikten sonra yeni dönem için çalışmalara başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlemeler ile ilgili düzenli olarak bilgilendirmelerde bulunmaya devam ederken Yüksek Seçim Kurulu’ndan yeni bir açıklama geldi.

 

14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık başlarında görevli olarak yer almış kişiler için yeni bir duyuru yayınlayan Yüksek Seçim Kurulu, ödemelerin yapılacağını bildirdi. Her iki seçim için de ayrı ayrı hesaplanıp tek kalemde yatırılacak olan ücretin ne kadar olduğu merak edildi.


SANDIK GÖREVLİLERİNE NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

 

15 gün ara ile gerçekleştirilmiş olan seçimlerde sandık görevlisi olarak bulunan kişilere, Yüksek Seçim Kurulu tarafından ödeme yapılacak. Kamu kurumu henüz güncel tutar ile ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı. Geçtiğimiz yıllarda ödenen ücretlerin hesabında 2000x memur maaşı katsayısı formülü kullanılıyordu. Bu hesaba göre sandık görevlilerine 2000x 0,433684= 867 TL tutarında ödeme yapılacak. 867 TL, bir seçim için ödenen ücret olacak.

 

SANDIK GÖREVLİLERİNE NE ZAMAN ÖDEME YAPILACAK?

 

İlk seçimin üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen halen ödemelerini alamamış olan sandık görevlileri, ücretlerin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelen bilgilendirmeye göre henüz ödeme almayan kişiler için harekete geçildi. Kamu kurumunun haziran ayının sonuna kadar sandık görevlilerine ücretlerini yatıracağı tahmin ediliyor.

Resmi İlanlar