KÜLTÜR VE SANAT Haber Girişi : 26 Haziran 2024 03:03

John Steinbeck’in yazdığı meşhur eser Muş’ta sahnelendi!

John Steinbeck’in yazdığı meşhur eser Muş’ta sahnelendi!
Muş sanat alanında ilerlemeye devam ediyor. İzmir Devlet Tiyatrosu “Fareler ve İnsanlar” oyunu Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MAUN) sanatseverlerle buluştu.

ALPARSLAN DİYARI- Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, “Hiçbir Yeri Unutmadık” sloganıyla başlattığı “Büyük Anadolu Turnesi” kapsamında İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı “Fareler ve İnsanlar” adlı oyunu MAUN ev sahipliğinde sahneledi.

 

John Steinbeck’in yazdığı, Gökhan Kocaoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği eser, 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluştu. Dünya edebiyatının önemli yapıtlarından biri olan “Fareler ve İnsanlar”, insan doğasının derinliklerine inen ve seyircisini duygusal bir yolculuğa davet eden unutulmaz bir tiyatro deneyimi sundu.

 

 

Birbirlerine zıt iki arkadaşın; zeki, ufak tefek ve çevik George ile iriyarı, güçlü ve aklı kıt Lennie’nin hikâyesinin anlatıldığı temsile, Vali Yardımcıları Tahir Yılmaz, Cihat Abukan, Mustafa Batuhan Alpboğa ve değerli eşleri ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Genel Sekreter Harun Demir, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

Gösterim sonrasında seyirciler, yönetmen ve oyuncularını tebrik ederken, böyle bir eseri sahnede seyretmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Kaynak: Alparslan Üniversitesi Basın Bülteni

Resmi İlanlar