MUŞ Haber Girişi : 30 Kasım 2023 14:07

İstişare Meclisi açıkladı: Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyor?

İstişare Meclisi açıkladı: Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyor?
Muş İstişare Meclisi yaklaşan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Muş’ta nasıl bir belediye başkanı istediklerini açıkladı. 

ALPARSLAN DİYARI- Kısa süre önce Muş’ta kurulan İstişare Meclisi Derneği yönetim kurulu üyeleri yaklaşan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde yaptıkları açıklamada, Muş’un beklediği belediye başkan profilini açıkladı. İstişare Meclisi olarak her aday adayına eşit mesafede oldukları iddia eden açıklamada, “Muş olarak beklediğimiz belediye başkan profili, icraatçı olması, memleketi dizayn etmesi, şehrin imarında en çok söz sahibi olacak kişi olması birinci önceliğimizdir” ifadeleri öne sürüldü. 

 

 

Muş İstişare Meclisi Derneği Nasıl Bir Belediye Başkanı istediklerini maddeler halinde sıraladı. İşte o maddeler: 

 

 

 

 

“1. Güvenilir, dürüst, adaletli, hakkaniyetli ve sözüne sadık olacak, (şehir kendisine emanet edileceğinden) aleyhine de olsa doğrudan yana tavır alıp, adaletli olacak. 

 

 

2. Şehircilikle alakalı kısa, orta ve uzun vadeli çözümler üreterek, kapsamlı projelere hakaniyet kazandırma vizyonuyla, ilimiz ve ülkemiz adına önem arz eden Muş Ovası’nın, tarım ve hayvancılık potansiyelinin doğru planlanması ve uygulanması için diğer paydaşlarla koordineli çalışmalar yapacak.

 

 

 

3. İradesi sağlam, liderlik vasıflarına sahip, şehrin idaresi için ekip kurup icraat konusunda ehliyet ve liyakat sahibi olup, halka açık bilgilendirme ve katılımcılığa dayalı bir yönetim ile şeffaf ve hesap verebilir olacak. 

 

 


4. Şehri ve insanlarımızı daha ileri seviyeye taşıyabilecek bir vizyona sahip olup, vaatlerini yerine getirmede cesur ve çalışkan olacak. Sorunları çözme noktasında kıvrak bir zekaya sahip olup, yeniliklere açık, gelişen teknolojiyi şehrin ve insanımızın, imar ve inşası misyonuyla, mesaisini şehre ve şehir insanına ayıracak.

 

 

 

5. Kamu kaynaklarını ve özel sektörü, özellikle ilimiz dışında yaşayan sanayici ve yatırımcı hemşerilerimizle diyalog geliştirip, insanlarımızın istihdamına yönelik yatırımları çekecek projelerde maharet sahibi olup, ikili ilişkileri çok güçlü olacak.

 

 

 

6. Muşumuzun sosyal, kültürel özelliklerini ve insanlarımızı iyi tanıyıp, icra edeceği tüm işleri, konusunda uzman  kişilerle ve Muş İstişare Meclisi’yle İstişare  ederek,  aklen, ruhen, bedenen çözüm üretmede  ve uygulamada sağlam iradeye sahip olacak. 

 

 

 

7. Şehrin ve insanımızın madden ve manen, imar ve ihyası için, iktidarla ve devletin tüm kurumlarıyla en yüksek düzeyde iyi ilişkiler kurarak, özellikle Muş  Gençliğini , uyuşturucu ve madde kullanımından koruyup, ahlak ve maneviyat konusunda uygulanabilir  eylem planları hazırlayacak.

 

 

 


8. Muş’ta mukim olup, kapısı halka açık olacak. Haftada bir gününü, halk günü olarak belirleyip insanların sorunlarıyla ilgilenerek, imkan dahilinde her kesimin düğün ve cenazelerinde bulunup, halkın ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarının önüne alarak, kendisine oy verenlerle  beraber, vermeyenleri de kucaklayacak.

 

 

 

9. Mütevazi, kişisel yaşamında düzenli, dini vecibelerde helal-harama dikkat edip, kumar, alkol, gayri meşru ilişki vb. ahlak dışı yaşantıdan uzak olup, geçmişinde yüz kızartıcı, ahlaki konuda rencide edici bir suç olmayacak.

 

 

 

 

10. Altyapı, üst yapı, park, bahçe, temizlik ve imara önem verdiği gibi, insanımızın ahlaki ve manevi yönden gelişmesi için insana yatırım yaparak, işe alımlarda, ihtiyaç sahibi, ehliyet ve liyakatli olanlara öncelik verecek.

 

 

11.Toplumun ahlaki ve manevi değerlerini daha ileri seviyelere çıkarmak için sosyal, spor, kültürel, sanatsal, konferans, panel ve aktivitelerin,  inancımızın, yöremizin örf ve adetleri dikkate alınarak programlar yapılarak, toplumun sosyo ekonomik ve ahlaki yozlaşmasına yol açacak etkinliklerden uzak duracak.

 

 

12.Park ve bahçeler, ailelerin güvenle gidip dinlenebilecekleri, her türlü tedbirin alındığı, güvenli ortamlar haline getirilecek…

 

 

13. Muş’un demografik özelliklerine son derece dikkat edip, asla aşiretçilik ve kavmiyetçilik yapmayarak, dengeleri gözeten, uyumlu, entelektüel bir bakış açısına sahip olarak, farklı toplumsal grupları bir araya getirip, katılımcı bir yönetim sergileyecek.”

 

“HİÇBİR ADAYIN YANINDA VEYA KARŞIISNDA DEĞİLİZ!”

 

Bazı aday adaylarının İstişare Meclisi Derneği’nin ismini kullandığı ve sanki İstişare Meclisi Adayıymış gibi lanse edilmesi kesinlikle kabul edilemez denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Muş İstişare Meclisi Sivil Aksiyon ve koordinasyon Derneği’nin yaklaşan Yerel Yönetimler Seçimleri öncesinde ilimizde aday adaylığı için siyasi partilere müracaat da bulunan adayların hiçbirinin yanında veya karşısında değiliz. Muş İstişare Meclisi Sivil Aksiyon ve Koordinasyon Derneğinin Tüzüğü’nde yer alan maddeler gereği, (46.Dernek üyelerinden herhangi birinin; iş almak, işe girmek, ticaret yapmak, politikaya girmek, üst düzey bürokrat olmak isteyenler veya benzeri şekillerde kişisel menfaati için kullanmak isteyenler, hiçbir şekilde MUŞ İSTİŞARE MECLİSİ Derneğinin adını kullanarak referans gösteremez) hükmü yer almaktadır. Bu nedenle İlimizde herhangi bir Siyasi bir Parti’den aday adayı olan Kişilerin derneğimizin adını veya referansını kullanmaları dernek yönetim kurulunda olsalar dahi derneğimizle ilişiği kesilir. Tüzük maddesi gereğince bu eylemlerde bulunan şahısların Muş İstişare Sivil Aksiyon ve koordinasyon Derneği’nin İsmini Kendisine Referans göstermeleri derneğimizin yönetim ve danışma kurulunun bilgisi dışındadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY

 

 

Resmi İlanlar