YAŞAM Haber Girişi : 04 Ekim 2023 17:30

İstanbul Valiliği evsizleri koruma altına aldı: 287 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi

İstanbul Valiliği evsizleri koruma altına aldı: 287 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi
İstanbul Valisi Davut Gül'ün 'İstanbul'da hiç kimse sokakta yaşamamalı' talimatının artından 23 Eylül'de başlatılan çalışmalar 39 ilçede devam ediyor.

ALPARSLAN DİYARI-Sokakta yaşayan vatandaşlardan şu ana kadar 287'si kamu kurumlarında evsizler için oluşturulan merkezlere veya otellere yerleştirildi. Barınma merkezlerine yerleştirilen vatandaşların sağlık tedavileri, rehabilitasyon süreçleri sürüyor. Süreç sonunda talep edenlere meslek kurslarına girme imkanı da sağlanıyor.

 

 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentin sokaklarında yaşayan evsiz vatandaşlara yönelik uygulamanın 23 Eylül'de başladığı ve İstanbul'un 39 ilçesinde devam ettiği belirtildi.

 

Uygulama kapsamında, sokakta yaşayan 287 evsiz vatandaşın kamu kurum ve kuruluşlarının evsizler için oluşturduğu merkezlere yerleştirildiği, bu kişilerin kullandığı baraka ve kulübe gibi yerlerin ekipler tarafından toplandığı aktarıldı.

 

 

UYGULAMA DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDECEK


Evsiz vatandaşlara yönelik bu uygulama İstanbul genelinde düzenli olarak devam edileceği bildirildi. Yapılan çalışmayla evsizlere kalacak yer temin etmenin yanı sıra şehir genelinde ortaya çıkan kötü görüntülerin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

HABER MERKEZİ
 

Resmi İlanlar