MUŞ Haber Girişi : 28 Ağustos 2024 00:53

İstanbul'daki Muşlular dikkat: Yeni bir Muş Derneği daha kuruldu!

İstanbul'daki Muşlular dikkat: Yeni bir Muş Derneği daha kuruldu!
İstanbul’daki Muşlular dernek sayılarını artırmaya devam ediyor. Bursa’dan sonra en çok Muşlunun bulunduğu kentte özellikle Anadolu yakasında eksikliği hissedilen STK sayısında artış yaşanmaya devam ediyor…

ALPARSLAN DİYARI- İstanbul Anadolu yakasında (Asya kıtası) yeni bir Muş Derneği daha kuruldu.  Dernek Başkanı Kazım Yalın öncülüğündeki derneğin genel merkezi Sancaktepe oldu. Dernek ilk kez verdiği kahvaltıda üyelerini bir araya getirdi ve kaynaşmayı sağladı.

 

 

“BERABERLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU”

 

Dernek Başkanı Kazım Yalın, “Derneklerin, sosyal, kültürel, eğitimsel veya hayırsever amaçlar gibi belirli bir hedefi olan faaliyetleri yürütmek için kurulduklarını belirtmiştik. Özellikle, sivil toplum kuruluşları olarak bilinen dernekler, toplumsal problemlere çözüm üretmek, ihtiyaç sahiplerine destek olmak, eğitim ve kültür faaliyetleri yürütmek gibi amaçlarla faaliyet gösterirler. Dernekler, toplumda birçok farklı alanda önemli bir rol oynarlar. Örneğin, eğitim ve kültür faaliyetleri yürüten dernekler, toplumda kültürel bir farkındalık yaratırken, hayırsever amaçlarla faaliyet gösteren dernekler ise ihtiyaç sahiplerine yardım eder. Dernekler, ayrıca toplumda karşılaşılan sorunlara dikkat çekerek, çözüme yönelik adımlar atılmasını sağlarlar.” dedi.

 

 

“Dernekler, toplumda belirli bir amaç etrafında bir araya gelen insanların oluşturdukları sivil toplum kuruluşlarıdır” diyen Yalın, “Sosyal, kültürel, eğitimsel veya hayırsever amaçlarla faaliyet gösteren dernekler, toplumda önemli bir rol oynarlar. Dernekler, üyelerinin ortak çıkarlarını korumak, toplumsal sorunlara dikkat çekmek, çözüm önerileri sunmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek gibi amaçlarla faaliyet gösterirler. Derneklerin önemi ve etkisi, toplumda karşılaşılan sorunlara çözüm üretmek ve insanların bir araya gelerek güçlerini birleştirmek için bir fırsat sunar.” açıklamasını yaptı.

 

Başkan Yalın, “Bizimde amacımız kıymetli hemşerilerimize en iyi şekilde kusursuz hizmet sunmaktır. Tanışma kahvaltı programımıza katılan tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Programa dernek üyeleri dışında Muşlu hemşeriler de katılım sağladı. Ayrıca Sosyolog Ercan Acar’ın da katılım sağladığı program fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Program sonrası Alparslandiyari.com’a açıklama yapan Acar, derneklerin önemine değinerek, yardımlaşma ve dayanışma vurgusu yaptı. Ayrıca Anadolu yakasında eksikliği hissedilen bir derneğin açığı kapatacağını ifade eden Acar, dernek yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

 

Haber: Veysel Eşin

 

Resmi İlanlar