MUŞ Haber Girişi : 06 Kasım 2023 12:23

İŞKUR il Müdürü Taylan açıkladı: Muş Türkiye’nin en iyisi!

İŞKUR il Müdürü Taylan açıkladı: Muş Türkiye’nin en iyisi!
Türkiye iş Kurumu Muş İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, Tüm çalışmalarda Türkiye’nin en iyisi olduklarını dile getirerek, İŞKUR çalışma alanları hakkında bilgi verdi. 

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Muş İl Müdürü Mehmet Emin Taylan makamında gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya İŞKUR İl Müdür yardımcısı Ahmet Sağlık’ta katıldı.  İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, işçiyle işvereni bir araya getiren kurum olduklarını ifade etti. Görevlerinin, kendilerine gelen talepleri ilgililere duyurmak ve ilgilileri bir araya getirmek olduğunu dile getiren Mehmet Emin Taylan, “Resmi kurumların hiçbirisinin alımı bizim üzerimizden olmaz. Sadece bizim buradaki yaptığımız işlev, resmi kurum bir talepte bulunur, şu kadar işçi alacağım der ve ilana çıkmamızı ister. Biz onun adına ilana çıkarız, ilanın bitiminden sonra müracaat edenlerin listesini ilgili kuruma veririz, ilgili kurum bunun alım şeklini kendisi belirler. Yani biz o alıma hiçbir şekilde müdahale etmeyiz. İlgili kurum bunu KPSS ile de alabilir, mülakatla ile de alabilir ya da kura çekimi yöntemiyle de alabilir. Bunları zaten ilanda belirtmiştir. İş Kurumu’nun bu alımda hiçbir müdahalesi olmaz” diyerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

 

“BİZ ÇALIŞMALARIMIZLA SÜREKLİ ZİRVEDEYİZ”

 

Muş’taki çalışma ve performansları ile sürekli zirvede olduklarını ifade eden Taylan, “Zirveye çıkmak kolaydır fakat zirvede durmak çok zordur. Biz son 8 yılda en kötü olduğumuz yılda bile Türkiye üçüncüsü olduk. Bizim iş ve işlevlerimizin tamamı Aktif İşgücü Yönetmeliği çerçevesinde yapılır. Biz onun dışına çıkma şansımız yoktur. Hem kendi kendimizi denetleme durumumuz var, hem genel müdürlüğümüzün bizi denetlemesi söz konusu, bakanlığın bizi denetlemesi söz konusu.” dedi. 

 

“BAŞARILARIMIZDA BASIN’IN KATKISI BÜYÜK”

 

İŞKUR Muş’ta başarılı ile bunda basınımızın katkısı büyük diyen Taylan, “Basın mensuplarında müteşekkiriz. Eğer 8-10 yıldır başarılı bir performans sergilemişsek, bunu sizlerin aracılığınızla vatandaşa duyurup, işverenlerimizden daha çok destek aldık. Biz işverenlerimize destek veriyoruz. Yılsonunda tamamlamamız gereken hedeflerimi eylül ayında bitirdik” şeklinde konuştu. 

 

“BİRKAÇ KALEM HARİCİNDE TÜM KALEMLERDE TÜRKİYE’NİN EN İYİSİYİZ”

 

Sadece birkaç kalemde sıkıntı yaşadıklarını altını çizen Taylan, şöyle konuştu:  “Bunlardan biri de esnafla işbirliğidir. Esnaf resmi kurumlarla çalışmaktan imtina ediyor. Bunu her defasında söylüyoruz. Biz alan el değiliz, veren eliz. Biz esnafımıza destek veren, yardımcı olan bir kurumuz. Bir diğer sıkıntılı kalemimiz ise işsizlik sigortasıdır. İşsizlik sigortası alan vatandaşımızın işe yerleştirilmesi diye bir hedefimiz var. Ne yazık ki işsizlik sigortası alan hemşerimiz bir türlü işe girmek istemiyor. Çünkü işe girdiği anda işsizlik sigortasından aldığı para kesilmiş oluyor. O para kesilmesin diye resmi olarak bir işe müracaatını yaptıramıyoruz. Bunların dışındaki işe yerleştirme, kadın işe yerleştirme, genç işe yerleştirme, engelli işe yerleştirme, yükseköğrenim işe yerleştirme, sosyal yardım faaliyeti alanların işe yerleştirilmesi, bireysel danışmanlık, engelli danışmanlığı, işveren danışmanlığı, meslek danışmanlığı, iş kulübü, imalat sektörüne verilen işbaşı eğitim programları, kadın ve gençlerde aktif işgücü programları dahilinde yaptığımız çalışmaların tamamında biz her yıl en iyilerdeniz.”

 

“DEVLET BİZE BU HALKA HİZMET ETMEMİZ İÇİN PARA VERİYOR”

 

Millete hizmet etmek için devletin kendilerine maaş verdiklerinin altını çizen Taylan, “Bizim amacımız hizmet etmektir. Biz burada ağa, efendi, bey değiliz, hizmetçiyiz. Devlet bize bu halka hizmet etmemiz için para veriyor. Hamdolsun bunu da en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Bakanlığımızın, genel müdürlüğümüzün yayınladığı sonuçlarda da bunları görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

Resmi İlanlar