MANŞET Haber Girişi : 06 Ağustos 2024 11:06

Instagram engeli ne zaman kalkacak? Bugün açılacak mı?

Instagram engeli ne zaman kalkacak? Bugün açılacak mı?
Instagram'a erişim engeli devam ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engelinin ne zaman sona ereceği merak konusu oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) kararıyla 2 Ağustos itibarıyla Türkiye’de Instagram’a erişim sınırlaması getirildi. Platformun ne zaman tekrar erişime açılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcılar, erişim engeliyle ilgili son durumu yakından takip ediyor.

 

INSTAGRAM ERİŞİM ENGELİ NE ZAMAN BİTECEK?

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram’da yaşanan erişim engeliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, "Türkiye temsilcisi olan ilgili kişilerle arkadaşlarımız görüşme halinde. Hassasiyetlerimiz ve eksikler belli; bu eksikler giderildiği an, diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları ve kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz" dedi.

 

Bakan Uraloğlu, Instagram’ın erişime kapatılması hakkında, "Biz hukuk ülkesiyiz, ülkemizin koyduğu kurallar var. Bu noktada kaynakları ülkemiz dışında olan ancak ülkemizde de temsilcileri bulunan bazı sosyal medya platformları var. Bizim bunlardan uygulanmasını istediğimiz belli kural ve mevzuatlar var. Zaman zaman bu kurallara uyulmadığında, gerekli uyarılara rağmen problemlerle karşılaşıyoruz. Bu da en son bütün uyarılara rağmen katalog suçları dediğimiz çerçeve kapsamında oldu ve gerekli karşılığı bulamadığımız için erişim engeli getirdik. Bu aksaklıkları giderdiklerinde erişim yasağını kaldıracağız. Türkiye temsilcisi ile arkadaşlarımız görüşme halinde; hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli, bu eksikler giderildiği an diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları ve kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz" dedi.

 

2 AĞUSTOS'TA ERİŞİM ENGELLENDİ

 

BTK, 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken, bu kararın "katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için verildiği açıklandı. Yetkililer, engelin ne zaman kaldırılacağının Instagram'ın tutumuna bağlı olduğunu belirtiyorlar.

 

Katalog suçlar; çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi içeriklerin çıkarılması noktasında zorluğu içeriyor. Bu yaptırımın kaldırılması için belirli bir süre öngörülmemiş olup, Instagram’ın gerekli adımları atmasına bağlı olduğu belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

 

Resmi İlanlar