YAŞAM Haber Girişi : 27 Ekim 2023 08:30

İlk kez ev alacaklara kaçırılmayacak fırsat: Ucuz kredi detayları netleşti

İlk kez ev alacaklara kaçırılmayacak fırsat: Ucuz kredi detayları netleşti
Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş için ilk konut kredisinin detayları ortaya çıktı. İşte tüm ayrıntılar...

 

ALPARSLAN DİYARI-Giderek kötüleşen ekonomi iğneden ipliğe zam getirirken, ev almak da fahiş fiyatlar yüzünden neredeyse imkansız hale geldi. Öte yandan, ilk kez konut alacak vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı.

 

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Türkiye ekonomisinin gelecek yılki hedef ve politikalarını içeren bir belge olarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Program, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanarak Orta Vadeli Program’da yer alan temel ekonomik büyüklükler ve hedeflerin detaylarını ortaya koydu.

 

İLK KEZ KONUT ALANLARA UYGUN FAİZ

 

Programda, kira ve konut fiyatlarının enflasyonu yükseltmesini önlemek için konut arzını artırmaya yönelik uygulamaların devreye alınacağı belirtildi.

 

 

Kamu tarafından sağlanan uygun faizli konut kredileri, ilk defa konut sahibi olacak vatandaşları destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı ve belirli standartlara sahip yeni projelere yönlendirilecek.

 

İlk defa konut sahibi olacak, dar ve orta gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı ve belirli standartlara sahip konut edinimini kolaylaştıracak uygulamaların hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacak.

 

ÇOK KONUT ALIMINA SINIRLAMA

 

Belli bir sayının üzerinde konut sahibi olanların konut kredilerine erişimini kısıtlayıcı uygulamalar getirilecek. Birden fazla konut sahibi olanların konut kredilerine erişimini zorlaştıran kredi değer oranı düşürülecek ve kredi risk ağırlıkları artırılacak. Bu kararların sonuçları izlenerek gerekli önlemler alınacak.

 

Sosyal Konut Projesi kapsamında 100 bin konut inşa edilecek.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar