MUŞ Haber Girişi : 14 Eylül 2023 16:09

İlçeler de başvurabilir! Muş’ta 20 milyon euroluk projenin bilgilendirme ve tanıtım toplantıları yapılıyor

İlçeler de başvurabilir! Muş’ta 20 milyon euroluk projenin bilgilendirme ve tanıtım toplantıları yapılıyor
Muş Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yayımlanan 13. Başvuru Çağrı İlanına ilişkin tanıtım çalışmaları Varto, Hasköy ve Korkut ilçeleri ile devam etti

ALPARSLAN DİYARI- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından devam eden tanıtım faaliyetleri kapsamında Malazgirt ve Bulanık’ın ardından Varto, Hasköy ve Korkut ilçeleri ziyaret edildi. İlçe tarım ve orman müdürlükleri ile ziraat odaları ve üretici birliklerinin ziyaret edildiği tanıtımlar kapsamında 13. başvuru çağrısının kapsamı hakkında detaylı bilgiler verildi. 

 

 

 

 

18 EYLÜL’DE BAŞLAYIP 12 EKİM’DE SONA ERECEK!

 

20 milyon Avro hibe fonuna sahip 13. başvuru çağrısı kapsamında hayvancılık alanını içeren 'Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar' ile gıda işleme ve pazarlama alanlarını kapsayan 'Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar' tedbirleri yer alıyor. Proje başvurularının 28 Eylül’de sona ereceği hayvancılık alanında büyükbaş ve küçükbaş et veya süt besiciliği, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ile yumurta tavukçuluğu sektörleri yer alırken; işleme ve pazarlama alanında ise süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, süt toplama merkezi, peynir altı suyu işleme, kesimhane, et işleme-parçalama, meyve ve sebze işleme, su ürünlerinin işlenmesi gibi sektörler yer alıyor. İşleme ve pazarlamaya yönelik yatırımlara ilişkin projelerin başvuru ve kabul süreci 18 Eylül’de başlayıp 12 Ekim’de sona erecek.

 

 

 

 

20 MİLYON EURO HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

 

'Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar' tedbirinde uygun görülecek projelere 8 milyon Avro, 'Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar' tedbiri kapsamında uygun görülecek projelere 12 milyon euro hibe desteği verilecek çağrı kapsamında uygun başvurulara KDV muafiyeti avantajı da bulunuyor. Hayvancılık yatırımlarını içeren 'Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar' tedbirinde yüzde 60-80 arasında, gıda işleme ve pazarlama yatırımlarını içeren 'Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar' tedbirinde ise yüzde 50-60 arasında değişen oranlarda geri ödemesiz finansal destek verilmesi planlanıyor. Projelerin makine ve ekipman, hizmet alımı ile görünürlük harcamalarının destekleneceği çağrıda inşaat işlerini içeren harcamalar destek kapsamı dışında bulunuyor.

 

(HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

Resmi İlanlar